Apple cere interzicerea vanzarii a 4 terminale Samsung in SUA

Desi luni este Independance Day, ziua nationala a SUA, Apple a introdus ieri la o instanta americana o cerere in care stipuleaza ca vanzarile a 4 produse Samsung ar trebui blocate in SUA. Aparent Apple ar fi verificat dispozitivele care sunt disponibile pentru achizitie pe piata americana si a constatat ca Samsung a incalcat cateva brevete de inventie atunci cand a conceput si asamblat terminalele. Apple doreste ca Samsung Galaxy S 4G, Droid Charge, Samsung Galaxy Tab 10.1, si Infuse 4G sa nu mai fie vandute pe piata americana pana la terminarea procesului dintre cele 2 mari companii.

Apple sustine ca in dezvoltarea acestor produse au fost incalcate 4 brevete de inventie, 3 avand legatura cu design-ul dispozitivelor si al patrulea avand legatura cu modul in care se face scroll in aplicatii si modul in care sunt administrate documentele in terminale. Eu unul nu cred ca o instanta ar bloca vanzarile uneia dintre cele mai populare firme de pe piata americana insa in SUA se intampla foarte multe lucruri care in Romania nu s-ar intampla vreodata asa ca orice este posibil.

Terminalele Samsung contin anumite elemente de design ale terminalelor Apple si nu de putine ori am avut impresia ca vad un iPhone 3G/3GS cu camera frontala cand de fapt era un Samsung. Poate procesul ii va forta in final pe cei de la Samsung sa plateasca anumite sume de bani catre Apple, normal ar fi asa avand in vedere modul in care Samsung stie sa “intre in competitie” cu Apple(asa cum spun ei).