Prima Pagina Apple Apple cere interzicerea vanzarii a 4 terminale Samsung in SUA

Apple cere interzicerea vanzarii a 4 terminale Samsung in SUA

Desi luni este Independance Day, ziua nationala a SUA, Apple a introdus ieri la o instanta americana o cerere in care stipuleaza ca vanzarile a 4 produse Samsung ar trebui blocate in SUA. Aparent Apple ar fi verificat dispozitivele care sunt disponibile pentru achizitie pe piata americana si a constatat ca Samsung a incalcat cateva brevete de inventie atunci cand a conceput si asamblat terminalele. Apple doreste ca Samsung Galaxy S 4G, Droid Charge, Samsung Galaxy Tab 10.1, si Infuse 4G sa nu mai fie vandute pe piata americana pana la terminarea procesului dintre cele 2 mari companii.

Apple sustine ca in dezvoltarea acestor produse au fost incalcate 4 brevete de inventie, 3 avand legatura cu design-ul dispozitivelor si al patrulea avand legatura cu modul in care se face scroll in aplicatii si modul in care sunt administrate documentele in terminale. Eu unul nu cred ca o instanta ar bloca vanzarile uneia dintre cele mai populare firme de pe piata americana insa in SUA se intampla foarte multe lucruri care in Romania nu s-ar intampla vreodata asa ca orice este posibil.

Terminalele Samsung contin anumite elemente de design ale terminalelor Apple si nu de putine ori am avut impresia ca vad un iPhone 3G/3GS cu camera frontala cand de fapt era un Samsung. Poate procesul ii va forta in final pe cei de la Samsung sa plateasca anumite sume de bani catre Apple, normal ar fi asa avand in vedere modul in care Samsung stie sa “intre in competitie” cu Apple(asa cum spun ei).

 • Zduffy

  ai dreq si astia! :)) puteau sa blocheze amandoi productia microsoft si sa vezi dracie

 • microsoft e cat unghia pe langa apple , in vizor sunt cei de la samsung.
  Din cate vad Samsung nu are o replica la aceste instante , sau nu le publici tu?

 • guest

  Microsoft e cat unghia pe langa Apple ? Pai are 80% din piata de sisteme de operare PC, are locul unu la console de jocuri, are Microsoft Exchange, are Office si multe altele.
  Si Gates isi mai si doneaza majoritatea banilor, spre deosebire de Jobs si Apple care sunt intruchiparea lacomiei.

 • anonimous

  @guest – pai samsung e rival apple pe partea de device-uri, nu software, acolo unde microsoft inca domina. bill gates dupa ce a strans averea aia de miliarde, si si-a construit palate, s-a gandit sa mai doneze din ea. si pentru tine asa, sa nu ramai .. jobs este angajat la apple, deci castigurile nu ii revin direct lui, spre deosebire de gates care detinea microsoft

 • Dan

  Sunt destul de sigur că am mai citit știrea asta o dată azi, în cealaltă direcție (adică Samsung cerea interzicerea de importuri Apple). Și până și motivele erau cam aceleași. 🙂

 • Probabil era cineva care a prins mai tarziu stirile, a cerut si samsung la ITC saptamana asta interzicerea produselor Apple dar e vorba de ITC deci poveste diferita.

 • guest

  @anonimous
  Cred ca traiesti pe alta planeta. Jobs lucreaza pe 1 dolar, dar are 5,5 milioane de actiuni la Apple. Chiar crezi ca se chinuia sa prosteasca o lume intreaga cu idevice-urile astea pt 1 dolar ?
  Cred ca e o diferenta mare intre el si Gates – de moralitate.

 • Zduffy

  Moralitatea + Lacomiea = Lehamite, nu? 🙂