Alibaba.com va face un sistem de operare ce va concura cu iOS si Android OS

Grupul Alibaba, cunoscut pentru site-ul Alibaba.com unde au aparut cele mai multe componente pentru iDevice-uri inainte ca terminalele sa apara pe piata, va lansa un nou sistem de operare pentru terminale mobile. Sistemul va fi cloud based, adica va avea functii asemanatoare cu iCloud si se vrea a rivaliza cu iOS si Android OS. Grupul Alibaba detine mai mulet site-uri de comert online in Asia si se pare ca doreste sa isi faca un nume la nivel mondial prin intermediul noului sistem de operare care va fi folosit in anumite smartphone-uri.

Details weren’t available on the pricing of the operating system and its apps, or on which handset makers will use the software. But the person said smartphone usage in China could broaden if Alibaba achieves its goals with the project.

Marea inovatie a chinezilor sta in faptul ca aplicatiile pentru noul sistem de operare nu vor fi instalate direct in terminale ci de fapt vor fi incarcate direct de pe serverele companei. Practic utilizatorii se vor juca online in loc sa descarce offline aplicatiile de care au nevoie. Desigur ca la nivel global un asemenea sistem de operare va fi greu adoptat de catre producatori insa in Asia va avea cel mai probabil succes. E greu de crezut ca Apple sau Google au de ce sa se teama insa nu se stie niciodata ce surprize pot pregati chinezii.

3 COMENTARII

  1. vor face un rahat pe bat! mai bine ar implementa un dvd writer la smartphoane! si niscaiva hdd-uri s-ata1 ca sa fie treaba treabã

  2. Va investii si circa 14 miliarde de dilari in proiectul aprope secret: G-bay; adica google bay. Un megasite; care va ingloba in final toti utilizatori de pe e bay, amazon ; okazii etc… Se lucreaza deja la un soft de tranfer si conversie automat al informatiilor create si introduse de clienti pe acele saituri. Adica un tranfer invers de informatii efectuate de fiecare client in parte daca este interesat sa migreze; si fiind cam moca; vor fi destui de interesati. Sucesul pare garantat.