Prima Pagina Apple Butonul Home pe cale de disparitie?

Butonul Home pe cale de disparitie?

 

Aseara au aparut primele informatii despre noul panou Assistive Touch implementat de catre Apple in iOS 5 beta 3 special pentru persoanele cu dizabilitati. Acest nou panou ne permite sa controlam direct de pe ecranul propriului terminal o serie de functii care in mod normal pot fi indeplinite folosind butoanele fizice ori senzorii dispozitivului nostru. Practic butonul Home, butonul pentru activarea functiei Mute ori butoanele de volum devin inutile daca acest panou touch este activat si multumita lui au aparut o serie de speculatii care se axeaza in principal pe inlaturarea butonului Home din iDevice-uri.

Ce rost ar mai avea un buton Home daca dispozitivele noastre pot controla functiile butonului direct de pe ecran? Ce rost ar mai avea implementarea unui buton fizic daca in locul sau ar putea fi extins ecranul si impreuna cu el spatiul de lucru? Butonul Home este un “trademark”, daca vreti, al iDevice-urilor, el este unealta care ne ajuta sa inchide orice aplicatie chiar si atunci cand ele se blocheaza sau ecranul nu mai raspunde la comenzi. Eliminarea unui asemenea buton ar duce la imposibilitatea de a mai inchide o aplicatie cand terminalul se blocheaza, de a mai introduce terminalul in DFU/Recovery Mode ori de a reseta terminalul.

Lasand la o parte aspectele practice, din punct de vedere al design-ului un terminal fara buton Home poate ca ar fi mai atractiv pentru clienti insa acesti ar trebui sa invete din nou cum trebuie folosit un iPhone sau o tableta iPad. Eu unul nu cred ca Apple va scoate butonul Home prea curand din iDevice-urile sale indiferent ce gesturi implementeaza in iOS asa ca speculatii de acest gen nu isi prea au rostul. Voi ce  parere aveti, v-ati descurca cu panoul Assistive Touch si fara un buton Home?

 • Share it please!

 • Tudor

  Cum ai subliniat si tu, eu sper ca nu deoarece butonul Home este “colacul de salvare” pe care il folosim la aplicatiile care se blocheaza.

 • Zaone acest panou Assistive Touch functioneaza pe orice idevice sau numai pe Ipad/Ipad 2 ?

 • Merge si pe iPhone, pe iPod Touch nu stiu.

 • Volt

  Suna a honeycomb

 • Blitzkrieg

  Merge si pe iPod Touch dar as prefera sal puna ca o aplicatie sau sal faca mai mic intrun colt ca nu se mai vede bateria sau cum scrie iPod si vede urat

 • cluca1969

  Sper sa nu il scoata prea curand, poate doar sa-l faca touch. Home-ul de la iPhone 4 imi pare mai sensibil fata de 3G / 3Gs, nu stiu dar eu cel putin il simt altfel cand il apas, pare mai moale.
  Sambata am vrut sa dau apel si bijuteria s-a blocat asa de frumos ca a trebuit sa-i dau un RESET din butoane, asta e mergem inainte.

 • CalinC

  daca “dispare” acest buton,cu siguranta il vor implementa in alta parte ca si/la Reset pe orice produs electronic

 • Coder

  Daca ar inlatura butoanele de volum ar fi un lucru bun…eu oricum nu le prea folosesc!

 • Sunny2012

  Eu chiar sunt incantat de implementarea acestei functii in iOS5.Practic inlocuieste butonul Home care oricum face destule probleme. Se pare ca ios5 nu e chiar asa de rau cum credeam la inceput.Intradevar sunt multe noutati si sper ca o data cu lansarea versiunii finale sa avem parte si de alte surprize.
  Pana la urma nici nu cred ca vom mai avea nevoie de jailbreak la cate functii va oferi soft-ul original.(vezi Activator din Cydia) + multe altele.

 • BtZ

  Chiar si cu ios 4 eu am renuntat la jailbreak. E simplu, faci update cand vrei, aplicatiile nu sunt o avere, jocuri la 0.79 sau free gramada. Conditia sa ai terminal luat din magazin de aici sau neverloked.
  Eu tot astept review-ul ala la SGS2 🙂

 • Luca

  si eu cred ca este util sa renunte la butonul fisic,in detrimentul lui vom avea un ecran mai mare,sau ma rog mai lung,poi functiile butonului home poate fi preluate totate de cel de sus cu care se face restart,chiar si cel de volum sau cel de silent

 • Vestemean Sorin

  eu zic ca acel buton ii reprezinta, si un design fara el, ar fi nasol. eu zic sa ramana fizice volum,home,silent,sleep.

 • Octavian

  E motiv de schimbat iphone 4 in garantie la Orange daca butonul home nu mai e “receptiv” – adica pot fi si serii de 7-8 apasari ferme fara efect? Al meu dupa 4 luni a ajuns asa. E drept, uneori merge din prima, dar de multe ori trebuie sa apas de min 2-3 ori pt a obtine un raspuns.