Cum sa activezi iOS 5 beta 3 pe iPhone, iPad si iPod Touch

De la lansarea primei versiuni beta a iOS 5 si pana acum aparut diverse cai de activare a terminalelor noastre folosind cateva metode complicate dar care pana la urma “au dat roade”. Cele mai recente implica folosirea serviciului 112 in cazul terminalelor iPhone deci nu sunt recomandabile insa alternativ puteti incerca metoda aceasta care necesita un jailbreak dar care nu este atat de periculoasa. Indiferent de metoda veti putea folosi functia de telefonie a terminalului vostru.

Daca nu doriti sa faceti jailbreak atunci una dintre cele 2 metode de mai jos va va fi de folos.

Pentru iPhone

1. Porniti terminalul vostru si cand ajungeti la ecranul de set up  faceti slide to set up apo in meniul din care trebuie sa alegeti limba dorita apasati de 3 ori butonul Home.

2. VoiceOver va fi activat iar acum va trebui sa apasati din nou de 3 ori butonul Home si sa selectati optiunea Emergency Call.

3. Din meniul de apelare sunati la 112 apoi apasati rapid pe butonul contacts si dupa deschiderea meniului de contacte apasati Home pentru a intra in iOS. Acum terminalul vostru ar trebui sa fie activat si sa il puteti utiliza.

Aveti foarte mare grija sa nu lasati apelul sa ajunga efectiv la centrala 112! Nu va recomand sa folositi aceasta metoda, mai bine o utilizati pe cea care implica jailbreak.

Pentru iPad si iPod Touch

1. Dupa ce instalati iOS 5 introduceti terminalul in Recovery Mode. Pentru a introduce un terminal in Recovery Mode trebuie sa il inchideti, sa scoateti cablul USB din el si apoi tinand butonul Home apasat sa introduceti cablul USB in terminal.

2. Dupa ce ati introdus terminalul in Recovery Mode deconectati-l de la calculator, lasati-l sa se inchida apoi reconectati-l si lasati sa se deschida singur.

3. Cand terminalul va porni veti ajunge in set up screen unde pe ecran veti avea afisata denumirea iPod sau iPad. Blocati terminalul folosind butonul lock apoi deblocati-l si pe ecran ar trebui sa apara wallpaper-ul din iOS.

4. Dupa deblocare apasati de 3 ori butonul Home pentru a activa functia VoiceOver. Faceti slide to unlock si apasati pe partea ecranului unde aveti afisat ceasul apoi in timp ce terminalul vostru va spune cat e ora faceti un swype cu 3 degete de sus in jos pentru a deschide Notifications Center. Din Notifications Center apasati pe widget-ul pentru vreme apoi apasati butonul Home si sunteti in iOS 5.

Metoda pentru iPad si iPod Touch va trebui refacuta daca resetati terminalul. Nu am testat niciuna dintre metode asa ca aveti grija ce faceti si NU va recomand sa folositi metoda pentru iPhone.

Daca vreti sa utilizati iOS 5 beta 3 fara probleme va recomand sa rugati un prieten sa va treaca UDID-ul terminalului in contul de developer. sau ori sa cumparati un cont de developer la Apple.

28 COMENTARII

  1. eu am folosit metoda pentru iphone dar am sunat la 911, apel care nu se efectueaza, nu suna nicaieri. am folosit sn0wbreeze pentru a crea un firmware custom pentru a nu face update la baseband (folosesc gevey). cand am facut firmware-ul in sn0wbreeze am ales sa fie instalat si ssh, iar dupa ce l-am activat cu metoda ”911” am intrat prin WinSCP si am editat .plis-ul, stergand versiunea beta de acolo. pe urma l-am inchis, am bagat gevey in el, l-am pornit cu ibooty. am instalat din cydia SAM (salvand in prealabil de pe 4.3.3 activarea care fusese facuta cu cartela de ornage franta) si asa am iphone cu ios 5 beta 3, activat si cu push 100% functional, fara battery drain sau mai stiu eu ce si sunt super multumit (excluzand cateva aplicatii care merg mai greoi, nefiind optimizate pentru ios 5)

  2. Pe iphone 3gs cu bb 06.15 cum se poate pune ios5 b3? . Am facut un custom ipsw cu snowbreeze dar imi da erore 20 cand fac restore cu itunes

  3. E un 3gs factory unlock dar de la cine l-am cumparat a pus bb de ipad. E posibil sa se faca downgrade la bb daca trec de la ios 5 la 4.3.3? tinand cont ca e unlock?

  4. Daca faci custom cu sn0wbreeze trebuie doar pornit cu ibooty.
    @Fador Caralin: normal ca functioneaza si functia de telefon, altfel ce rost ar mai fi avut tot tam-tam-ul asta

  5. Nenea @REDman, eu cred ca tu esti cam new-bie in iDevices. In iOS 5 beta 1 daca faceai o chestie de asta nu mai mergea fct. de telefonie… So, learn about it…

  6. @Fador Catalin: zau ca sunt noob in idevices :)) e adevarat ca nu am avut beta 1 dar solutia este la fel, si anume stergi din N90….plist o linie in care spunea ca e beta. Stergi aia (prin ssh) si o sa iti mearga fara nici o problema
    Mai multe detalii: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1176686
    Este la fel chestia cu .plist-ul si la beta 3 si o sa iti mearga totul fara problene

  7. Si eu mi-am instalat IOS5 b3 si am reinstalat 4.3.3 si acum nu imi mai ia cartela de orange.am bb de ipad si fac unlock cu ultrasn0w imi piteti spune va rog ce sa fac ca sa imi accepte cartela?

  8. REDman sau oricine , va rog luati-ma si pe mine mai ” ca pe prosti ” . Am si eu un iphone 4 decodat cu gevey sim . Am incercat la iOS Beta 2 dar nu am reusit sa fac telefonul deoarece nu imi aparea meniul de la Gevey . Cum fac sa imi apara sa pot folosi 5.0b3 bine 🙂 .

  9. Am reusit sa imi blochez telefonul urmand prima metoda. Butonul contacts nu apare. Pls ajutati-ma sa fac telefonul sa functioneze din nou.

  10. @Iphon4r – faci un custom firmware cu sn0wbreeze, il faci folosint optiunea Expert, si bifezi sa iti instaleze, pe langa Cydia care o face default, si ssh. acel firmware facut cu sn0wbreeze il pui cu iTunes (folosind Shift+Restore), asta dupa ce ai bagat telefonul in DFU, asa cum te indruma sn0wbreeze dupa ce creaza noul firmware. dupa ce se instaleaza iOS 5 beta 3, il activezi cu metoda 112 (asa cum am spus poti folosi si 911) dupa care folosesti WinSCP si editezi plist-ul SystemVersion (am gresit mai devreme cu N90…) asa cum zice aici: http://xsellize.com/topic/142543-hacktivate-ios-5-via-ssh/ (este bun si link-ul pus mai sus, dar aici explica exact cum sa editezi fisierul..mi se pare mai bine explicat).
    eu iti recomand sa pui 4.3.3, il activezi si pe urma instalezi SAM din cydia (si ii dai sa iti salveze activarea). dupa ce pui iOS 5 beta 3 intrii iar in cydia, instalezi SAM (http://www.spicytricks.com/2011/04/how-to-install-sam-on-iphone-4-3gs.html) si dai restore la activare. mie asa imi merge foarte bine, chiar sunt multumit de iOS 5 beta 3. notification center-ul face sa merite toate bataia asta de cap 😛

  11. 1.@calin… wtf?!… cine asculta voltaj… poate tu…2. daca citeai articolul realizai ca dupa ce urmezi acei pasi, poti folosii si func de tel.
    3 @all daca nu va pricepeti sau daca nu aveti tel factory unlock sau pe providerul de tel mobila pe care aveti abonamentul , nu va riscati sa instalati un beta.

  12. alut am o problema am cumparat un iphone 3gs 16 gb lam conectat la itunes am vrut doar sa pun niste muzica dintro-data mi-a aparut pe ecranul calculatorului ca este o versiune nou pentru dispozitivul dumneavoastra versiunea os5 eu nu stiu ce versiune am avut inainte iam dat totul bine ma pus sa configurez iphonul am selectat limba tara de origine unde ma aflu localizarea gps maps activare wifi si ultimul pas activeaza iphonul aveam cartele de digi mia aparut ca nu exista simcard in telefonul dumnavoastra asta pe itunes si pe iphone scria ca nu este disponibila activarea de moment incercati mai tarziu sau apelati la suport apple infine am incercat cu movistar pt ca ma aflu in spania am incercat vodafone nmk orange nmk si nu mai inteleg cum il pot face sa mearga din nou si macar sa aflu operatorul dinainte ajutatima va rog sunt disperat ms mult

  13. 25.zaone nustiu daca este din frabrica liber eu cred ca ulterior persoana care la avut la decodat si nushtiu ce sa fac cum sa aflu te ajutama ms mult