Cum sa activezi iOS 5 fara UDID si sa folosesti functia de telefonie

Stim cu totii ca iOS 5 necesita inregistrarea UDID-ului terminalului nostru in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS. Initial a fost descoperita o metoda care trecea pestea aceasta limitare insa din pacate acea metoda implica si imposibilitatea de a mai folosi functia de telefonie pentru ca nu se facea practic o activare a dispozitivului. Acum exista o alta metoda care implica accesarea fisierelor de sistem ale dispozitivului nostru si modificarea unui fisier care mai apoi va permite activarea terminalului si folosirea iOS 5. Aceasta metoda functioneaza doar pentru cei care au cartela pentru activarea terminalului ori au terminale factory unlocked. Cei care depind de hacktivare a.k.a. activare prin jailbreak nu pot urma acest tutorial.

Nu am testat tutorialul, nu va pot spune 100% sigur ca functioneaza insa metoda a fost folosita si la vechile verisuni beta ale iOS. Urmati pasii pe propria raspundere. Cei care au testat tutorialul spun ca metoda functioneaza.

1. Instalati iOS 5 pe terminalul vostru.

2. Dupa instalare urmati tutorialul acesta(sau acesta pentru Mac) pentru a face jailbreak terminalului vostru.

3. Bootati tethered si folosind iFunbox sau iPhone Explorer accesati fisierele de sistem ale dispozitivului vostru si navigati catre : /System/Library/CoreServices de unde veti copia fisierul SystemVersion.plist in calculatorul vostru. Va recomand sa il salvati in 2 locatii diferite.

4. Deschideti acel fisier cu un editor de text si stergeti intrarea :

<key>ReleaseType</key>
<string>Beta</string>

5. Acum trebuie sa rebootati terminalul insa va recomand sa il bagati direct in DFU Mode si sa bootati tethered cu redsn0w.

6. La repornirea terminalului veti face activarea direct din terminal fara iTunes.

Daca ati urmati pasii cum trebuie ar trebui sa aveti un terminal activat pe iOS 5 si sa puteti folosi inclusiv functia de telefonie.

Thanks to Alx.

84 COMENTARII

  1. Cred ca vor scoate baietii un patch pentru ultrasn0w. Versiunile anterioare nu functionau nici pe iOS 4.x dar pe iOS 5? Partea proasta e ca mobilesubstrate`ul nu merge.

  2. tocmai am terminat de instalat ios5 pe i4 care era codat pe at&t ulterior neverlocked si nu s-a intamplat nimic cu decodarea.

  3. @ Domnul Avocat: Nu sunt niciun fel de probleme. E o singura plicatie care pare ca nu ar fi compatibila (dexonline). Trebuie ins sa ai UDID inregistrat ca developer. Eu am luat de la un englez de pe ebay cu 5Lire si m-a inregistrat in 5min. Am preferat UK ca sa nu astept dupa vreun ametit de american sa se trezeasca, varianta in care costa chiar si 3.99$.

  4. SUPER TARE TARE VARIANTA ASTA…MERGE 100% PE “IPHONE 4” SI CEL MAI TARE ESTE K MERGE SI PE ORANGE…nush pe celelalte dar pe ORANGE merge 100%…am facut acum un test si e TRAZNET…merge fara probleme!!!!

  5. l-am instalat si eu si merge ok,nu mi-a iesit activarea din prima pt ca incercam sa editez SystemVersion.plist direct din terminal si nu imi salva.am tibut cont de sfatul lui zaone si am salvat in pc SystemVersion.plist in 2 locatii si am editat pe cel din pc si l-am pus in terminal.imediat a mers dupa boot tethred.mersi

  6. Ceva concluzii de la “botu’ calului” de la cei care au instalat iOS5beta1? Probleme dupa instalare? Se merita beta sau asteptam versiunea finala?

  7. Ma interesa daca se sincronizeaza OK cu itunes beta.Nu vreau sa am necazuri cu contactele.
    Cred ca o sa il pun si eu deseara cind ajung acasa.

  8. Ai eu am instalat pe 3gs bb 6.15 a mers tot impecabil pana si appsync DAR din pacate nu merge ultrasn0w :((.ar cineva un pont cum sa fac sa mearga sau trebuie sa astept pana il updateaza dev team?ms

  9. [SOLVED]

    ==INSTALARE==

    iTunes 10.5

    hosts cu # inainte de 74.208.10.249 gs.apple.com (sau sters de tot)

    ipconfig / flushdns

    iOS5b1 sha-1 73F365614DB0821BB405A0183F358284CACAD9F0

    iPhone4 in DFU mode (clasic, nu pwned)

    Shift+restore (iOS5b1) (factory reset – nice and clean)

    ==ACTIVARE==

    folositi tutorialul de mai sus scris de zaone

  10. Am citit dar nu merge nici sa-l bati! Am sters toate IP din host si a mers pina la urma. Asteptam versiunea finala. Prea mare bataie de cap.

  11. @ zaone eu am urmat tutorialul tau dar pe itunes 10.3.1. A mers e activat. Apoi am intalat in PC itunes 10.5. Problema este ca acesta din urma nu detecteaza iphoneul. Am inteles, sincronizez contactele prin icloud , dar cu app din itunes ce fac? Cum le pun pe iphone?? Imi scapa ceva?

  12. Nu are legatura cu ce se discuta aici….dar nu stiu unde in alta parte sa apelez…Vreau sa redirectionez toate mailurile primite de pe idevice intr-un folder special.Am mers la filters(nu e prima oara cand fac asta) dar tot in inbox ajung indiferent ce\cate filtre pentru site-ul asta am facut.Ideea e ca numai mail-urile de pe idevice nu le baga unde trebuie.Va rog care are filtru la mail pt site-ul asta sa imi spuna si mie exact ce si unde trebuie sa scriu.
    Multumesc

  13. am pus si eu pe al meu iphone 4 ios5 si am descoperit ca aplicatia camera nu functioneaza bine,adica daca filmez mai multe minute cand opresc inregistrarea nu apare in photos.trec inapoi pe 4.3.3

  14. Multumesc pt tutorial, merge perfect pe 3GS.
    Doar o chestie ar fi…telefonul porneste singur fara sa folosesc optiunea tethered dupa ce i-am facut jailbreak.
    Mai are cineva norocul asta, sau sunt singurul ?

  15. Deci am facut cum este in topic dar nimic, nu reusesc sa trec de activare.
    Ori sunt eu prea batut in cap la ora aceasta sau ceva pe undeva nu se pupa.

    Cine ma poate sfatui si pe mine cum pot reveni la 4.3.3? Ca fara activare telefonul nu imi este recunoscut in itunes10.5 beta.

    Va multumesc

  16. bun toti reusiti, dar vreau sa stiu daca exista cinea care a reusit sa instaleze ios5b2 pe ipad 2 wi-fi si sa il activeze. daca da… .CUM ATI ACTIVAT ???? fara cont de developer evident

    stima

  17. Da, ai baseband mai mare fata de cel din versiunea de iOS la care incerci sa faci restore. Dupa ce primesti eroare 1015 folosesti TinyUmbrella ca sa scoti terminalul din Recovery Mode sau il bagi in DFU Mode si faci jailbreak.

  18. @zaone vreo idee despre ce am intrebat mai sus? Macar si un raspuns negativ, sa consider si eu ca nu sunt invizibil. Am rascolit tot site-ul pt o metoda de activare pt ipad 2 wi-fi ios5b2

  19. Nu merge cu solutia de la beta 1. apple a inchis posibilitatea de tripple click si voice activation pentru beta 2.

    2. ipad 2 wi-fi nu are emergency call
    3. ipad 2 nu are solutie de jailbrake inca deci nici modificare cu ifunbox nu merge ….

    hmm ma gandeam ca cineva pe site a descoperit pe undeva solutia ….

    un link pt ios 4.3.3 ipad 2 wi-fi ?

    stima

  20. ok deci am renuntat. acum problema e ca nu pot sa ii fac restore la 4.3.3 imi da eraore 3194 … iar din ce am gasit zice ceva de itunes … trebuie sa ii reinstalez itunes 10.3 si sa ii fac restore ? sau las 10.5 beta 2 ?

  21. NEWS … am reusit sa fac downgrade de la ios 5 beta 2 la 4.3.3 pe ipad 2 wi-fi fara SHSH blop salvat fara nimic …. pur si simplu restore din itunes. trebuie doar sa bagi tableta in DFU