Zvon: Lansarea iPhone 5 amanata din cauza chip-ului A5?

Incep prin a va spune ca informatiile trebuie luate cu titlul de zvon deci sansele ca ele sa aiba o baza reala sunt mici. Conform unui site chinez, Apple ar fi decis sa amane lansarea iPhone 5 in luna iunie din cauza unor probleme cu supraincalzirea chip-ului A5 implementat deja in tableta iPad 2. Aparent Apple nu ar reusi sa mentina procesorul la o temperatura indeajuns de scazuta si iPhone 5 nu ar urma sa ajunga la utilizatori nici macar in luna septembrie ci abia undeva in cursul anului 2012.

Site-ul continua spunand ca terminalul care urmeaza sa fie lansat de catre Apple in luna septembrie va avea un procesor dual-core insa vorbim despre chip-ul A4 si nu despre noul chip A5, deci ar fi vorba despre un upgrade minor pentru terminalul iPhone. Probleme cu supraincalzirea ar putea exista insa ma gandesc la faptul ca Apple a gasit deja o metoda de a le rezolva si iPhone 5 isi va face “iesirea” in toamna acestui an pentru ca Apple are nevoie de un iPhone puternic pentru a concura cu numeroasele smartphone-uri Android dual-core.

Pe langa informatiile privind iPhone 5, site-ul sustine ca anul viitor Apple va produce un chip A6 cu tehnologie de 28 nanometri insa nu va mai colabora cu Samsung ci cu un alt producator din Taiwan. Un iPhone 4S/5 cu chip A4 dual-core este posibil insa nu ar fi nici pe aproape indeajuns de puternic precum A5 si eu unul cred ca informatiile nu reflecta intentiile Apple.