Apple testeaza chip-ul A6 pentru iPad 3 si iPhone 6 insa fara Samsung

Cei de la Reuters au obtinut informatii de la surse apropiate companiei Apple care sustin ca in momentul de fata chip-ul A6 pentru iPad 3 si iPhone 6 a intrat in faza de testare insa se pare ca Apple nu va colabora cu Samsung pentru producerea sa ci va folosi fabricile companiei taiwaneze TMSC. Cei de la TMSC ar fi primit toate autorizatiile necesare din partea echipei de conducere a companiei Apple insa colaborarea dintre cele 2 companii depinde de “yield rate-ul” productiei adica de numarul procesoarelor fara defecte pe care TMSC este capabila sa il produca.

Taiwan’s TSMC has started trial manufacturing of next generation A6 chips for Apple Inc, a source familiar with the matter said, in a sign that the iPad maker is shifting from its traditional chip supplier, Samsung Electronics. “TSMC has got all the authorization and details ready. Whether Apple puts in a formal order will depend on the yield rate,” said the source, who was not authorized to speak to the media. The source did not provide further details of the orders.

Nu este neobisnuit ca Apple sa testeze de pe acum chip-uri pentru viitoarele sale produse insa trecerea de la Samsung la TMSC este o adevarata lovitura pentru compania coreeana. Apple a colaborat cu Samsung inca de la lansarea primului iPhone insa recentele procese si competitia de pe piata smartphone-urilor si a tabletelor par a ii determina pe cei de la Apple sa renunte la Samsung. Apple are contracte de miliarde de dolari cu Samsung si se pare ca acesti bani vor ajunge la TMSC daca testele pentru chip-ul A6 vor fi satisfacatoare. Pentru noi conteaza mai putin cu cine produce Apple chip-urile inas Samsung ar putea pierde miliarde de dolari plus sansa de a “trage cu ochiul” la design-urile viitoarelor produse Apple.