Prima Pagina Apple Apple testeaza chip-ul A6 pentru iPad 3 si iPhone 6 insa fara...

Apple testeaza chip-ul A6 pentru iPad 3 si iPhone 6 insa fara Samsung

Cei de la Reuters au obtinut informatii de la surse apropiate companiei Apple care sustin ca in momentul de fata chip-ul A6 pentru iPad 3 si iPhone 6 a intrat in faza de testare insa se pare ca Apple nu va colabora cu Samsung pentru producerea sa ci va folosi fabricile companiei taiwaneze TMSC. Cei de la TMSC ar fi primit toate autorizatiile necesare din partea echipei de conducere a companiei Apple insa colaborarea dintre cele 2 companii depinde de “yield rate-ul” productiei adica de numarul procesoarelor fara defecte pe care TMSC este capabila sa il produca.

Taiwan’s TSMC has started trial manufacturing of next generation A6 chips for Apple Inc, a source familiar with the matter said, in a sign that the iPad maker is shifting from its traditional chip supplier, Samsung Electronics. “TSMC has got all the authorization and details ready. Whether Apple puts in a formal order will depend on the yield rate,” said the source, who was not authorized to speak to the media. The source did not provide further details of the orders.

Nu este neobisnuit ca Apple sa testeze de pe acum chip-uri pentru viitoarele sale produse insa trecerea de la Samsung la TMSC este o adevarata lovitura pentru compania coreeana. Apple a colaborat cu Samsung inca de la lansarea primului iPhone insa recentele procese si competitia de pe piata smartphone-urilor si a tabletelor par a ii determina pe cei de la Apple sa renunte la Samsung. Apple are contracte de miliarde de dolari cu Samsung si se pare ca acesti bani vor ajunge la TMSC daca testele pentru chip-ul A6 vor fi satisfacatoare. Pentru noi conteaza mai putin cu cine produce Apple chip-urile inas Samsung ar putea pierde miliarde de dolari plus sansa de a “trage cu ochiul” la design-urile viitoarelor produse Apple.

 • daddy

  Sa sti zaone k,conteaza…in timp pot aparea unele defecte p care nu ti le poti imagina,akma speram sa fie ok

 • Tim

  Switch-ul de la Samsung la TMSC se poate dovedi o sabie cu 2 taisuri. Apple sunt renumiti prin calitate. Daca da gherla cu TMSC ii poate costa foarte scump. Evident, aici nu luam in considerare fanaticii care ar cumpara iphone 7 chiar daca ar fi facut la Electroaparataj Baneasa, ci cumparatorul normal

 • ion100

  Zaone, e o mare greseala pe care o face Apple (s-ar putea sa fie una din multele care vor urma, in special post Steve Jobbs; pana la urma firesc, toate imperiile au disparut). Samsung e o corporatie, firumulita care va produce a6, TMSC pare improbabil sa fie capabila sa produca un numar f mare de procesoare, mai ales ca trebuie sa fie aproape perfecte, chiar si samsung mai face greseli, dar au un background solid. E incredibil, au cam cel mai mare profit din lume, la ora actuala si tot nu se multumesc; era buna colaborarea cu Samsung, era o relatie de simbioza

 • KFF

  Voi stiti cine este TSMC sau vorbiti sa nu dormiti ?

  Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Limited or TSMC (TWSE: 2330, NYSE: TSM) is the world’s LARGEST dedicated independent semiconductor foundry, with its headquarters and main operations located in the Hsinchu Science Park in Hsinchu, Taiwan.

 • Claudiu daniel

  Ma bucur nespus ca ne ai spus( tradus) si noua muritorilor de rand care nu suntem atat de englezi “yield rate ul” ce semnifica!! Nu de alta apreciez asta dar sunt atat de satul de neologismele si englezisme tot mai des folosite ca mi se face dor de Pruteanu! Dumnezeu sa l odihneasca! Altii au ajuns sa traduca si numele unor orase( Nueva York ) si fac excesiv de accesibil noii termeni incat cred sincer ca au ajuns in cealalta extrema! Noi pe extrema altii pe cealalta! Si nu ca nu as fi in stare sa conversez in limba lui Shakespeare dar e prea obositor,abuziv,kitsch,enervant sa tot folosim anumite cuvinte doar pt.e mai usor! Ca sa citesti orice in romana i ti trebuie si un dictionar romano englez! Cel mai onorabil ar fi si e o umila sugestie sa fie prima oara scris in romana si in paranteza echivalentul in engleza! Impooosibil sa nu gasim un echivalent poate nu la toate in limba romana sau asemanator! Succes !

 • Pingback: Apple incepe sa testeze procesoare A6 pentru iPad 3 insa fara Samsung()