iOS 4.3.4 si unlock pentru iPhone 4 si iPhone 3GS

Apple a lansat in aceasta seara iOS 4.3.4 pentru toate iDevice-urile pentru a bloca vulnerabilitatea folosita de catre comex pentru dezvoltarea solutia de jailbreak jailbreakme.com 3.0. Daca aveti iPad 2 si faceti update la iOS 4.3.4 atunci nu veti mai putea face jailbreak insa restul terminalelor vor putea fi jailbroken folosind redsn0w. Aceasta noua versiune a iOS are pentru iPhone 4 acelasi baseband precum in iOS 4.3.3 si pentru iPhone 3GS situatia s-ar putea sa fie identica.

Avand in vedere ca avem acelasi baseband pe iPhone 4, puteti face in continuare unlock folosind cartelele Gevey 3G deoarece exploit-ul nu a fost blocat. Pentru iPhone 3GS puteti face unlock numai folosind un baseband de iPad iar daca aveti deja basebande iPad puteti face update linistiti. Exista sansa ca pe iPad 2 baseband-ul sa fi fost pastrat intact si un update la iOS 4.3.4 sa duca doar la pierderea posibiltiatii de a face jailbreak insa cu un SHSH pentru 4.3.3 ar fi posibila revenirea la vechea versiune a iOS. Nu am verificat baseband-ul de pe iPad 2 deci nu va pot confirma daca este acelasi sau nu.

In concluzie, iPhone 4 in iOS 4.3.4 acelasi baseband precum in iOS 4.3.3 si la iPhone 3GS, iPad/iPad 2 este posibil sa fie aceeasi situatie.