HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale Apple, ar putea fi obligata sa nu mai vanda smartphone-uri in SUA

Comisia de comert international din SUA a decis ca HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale apartinand companiei Apple. Decizia vine in urma unei cereri introduse de catre Apple care sustine ca de fapt HTC incalcase nu mai putin de 15 brevete de inventie in smartphone-urile sale insa in final doar pentru 2 a fost recunoscuta culpa asiaticilor. Decizia celor de la Comisia de comert international nu este definitiva, HTC avand posibilitatea de a face apel si de a o schimba insa in cazul in care nu reuseste acest lucru s-ar putea trezi chiar cu blocarea vanzarilor de terminale HTC in SUA.

HTC will vigorously fight these two remaining patents through an appeal before the ITC commissioners who make the final decision,” said Grace Lei, general counsel for HTC. “This is only one step of many in these legal proceedings.

Cum nici Apple nici HTC nu doresc in final impunerea unei restrictii de vanzare, daca decizia va ramane finala in forma data ieri atunci HTC va fi nevoita sa plateasca sume importante de bani companiei Apple pentru tehnologiile care incalca, cele 2 brevete. Daca Apple si HTC nu vor ajunge la o intelegere atunci exista posibilitatea ca vanzarile terminalelor HTC sa fie blocate, ori compania sa fie nevoita sa limiteze anumite functii ale propriilor terminale. Interesant este ca si Motorola ar putea incalca exact aceleasi brevete cu unele dintre propriile terminale si este posibil ca in viitorul apropiat Apple sa cheme si Motorola in instanta.

Cele 2 brevete de inventie incalcate de catre HTC, probabil chiar si de catre Motorola sunt :

– U.S. Patent No. 5,946,647 on a “system and method causes a computer to detect and perform actions on structures identified in computer data.”

– U.S. Patent No. 6,343,263 on a “data transmission system having a real-time data engine for processing isochronous streams of data includes an interface device that provides a physical and logical connection of a computer to any one or more of a variety of different types of data networks.”