Prima Pagina Apple HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale Apple, ar putea fi...

HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale Apple, ar putea fi obligata sa nu mai vanda smartphone-uri in SUA

Comisia de comert international din SUA a decis ca HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale apartinand companiei Apple. Decizia vine in urma unei cereri introduse de catre Apple care sustine ca de fapt HTC incalcase nu mai putin de 15 brevete de inventie in smartphone-urile sale insa in final doar pentru 2 a fost recunoscuta culpa asiaticilor. Decizia celor de la Comisia de comert international nu este definitiva, HTC avand posibilitatea de a face apel si de a o schimba insa in cazul in care nu reuseste acest lucru s-ar putea trezi chiar cu blocarea vanzarilor de terminale HTC in SUA.

HTC will vigorously fight these two remaining patents through an appeal before the ITC commissioners who make the final decision,” said Grace Lei, general counsel for HTC. “This is only one step of many in these legal proceedings.

Cum nici Apple nici HTC nu doresc in final impunerea unei restrictii de vanzare, daca decizia va ramane finala in forma data ieri atunci HTC va fi nevoita sa plateasca sume importante de bani companiei Apple pentru tehnologiile care incalca, cele 2 brevete. Daca Apple si HTC nu vor ajunge la o intelegere atunci exista posibilitatea ca vanzarile terminalelor HTC sa fie blocate, ori compania sa fie nevoita sa limiteze anumite functii ale propriilor terminale. Interesant este ca si Motorola ar putea incalca exact aceleasi brevete cu unele dintre propriile terminale si este posibil ca in viitorul apropiat Apple sa cheme si Motorola in instanta.

Cele 2 brevete de inventie incalcate de catre HTC, probabil chiar si de catre Motorola sunt :

– U.S. Patent No. 5,946,647 on a “system and method causes a computer to detect and perform actions on structures identified in computer data.”

– U.S. Patent No. 6,343,263 on a “data transmission system having a real-time data engine for processing isochronous streams of data includes an interface device that provides a physical and logical connection of a computer to any one or more of a variety of different types of data networks.”

 • Zduffy

  wow! ce tre sa mai scrii mura in gura in documentele alea de patentare…. adevarul e ca sa ai un brevet de inventie tre sa faci un dosar cu toate draciile aplicate. un dosar asa de gros plus de asta trimis la o firma de cercetare pt. validarea patentarii. D-aia apple a avut un proiect de a realiza un iPhone prin 2005. De atunci au inceput baietii sa faca proiectarea, programarea, fabricarea si vanzarea deviceului. si uite unde s-a ajuns. 🙂 Deci munca dracoasa frate ca sa ajungi unde tre’! Dar inainte de iPhone astia vroiau sa faca iPad. Dar s-au gandit sa faca mai intai iPhone.

 • Da ce ma enerveaza deja, da ce ar vrea Apple? Restul sa scoata telefoane in forma de triunghi ca daca e dreptunghi deja e incalcare de brevet, du-te ma de aici.Ca are casca sus ca si la iPhone, ce vroiau pe marginea telefoanului? Daca are ecran plasat cam la fel, incarcare dew brevet,trebuia pe spatele telefonului cumva?
  Deja ma enerveaza

 • Vladel

  Mi se pare ca aPple devine disperata si nu joaca prea cinstit. Rusine lor.

 • ionut

  Cam pe toata lumea da in judecata appleu, poate peste 2-3 ani o sa vedem numai telefoane apple , ca restu au incalcat brevetu cu difuzoru in capul telefonului :)) sau cu microfonu in partea de jos :))

 • icetkk

  Toata lumea stie ca iPhone-ul a fost primul touchscreen adevarat, primul smartphone in adevaratul sens al cuvantului. E normal ca toti sa se ghideze dupa pioner si sa faca la fel ca el ca sa guste un pic din succes. So, toti s-au “inspirat” de la Apple si precum cei de la Apple si-au acoperit spatele dinainte de a lansa orice produs, e normal sa scoata coltii si sa-si ceara drepturile. Nu e nici disperare, nici joc murdar, e bussiness.

 • Flo

  @icetkk, really? primul smarthphone care nu a reusit sa implementeze on fantezie de multitask in ce an?!?!?!

  On topic: Sistemul de patentare la americani este foarte simplu, patentezi ideea, si apoi poti sa faci/ sa nu faci implementarea. Daca pe urma vine cineva si are implementat ce ti-a trecut tie prin cap, plateste!

 • zeitgeist

  Cred ca numai tu stii asta.

 • Sparky

  bai fratilor numai sariti atat cu gura , ca au foarte mare dreptate , ei au fost primii chiar daca nu a fost cu multitasking cum vad ca sunteti nebuni dupa el , dar ei au scos primu smartphone cu adevarat performant si bun! Succes Apple in continuare! ZaOne super blog!