Pentru prima oara in istorie, vanzarile de aplicatii intrec vanzarile de melodii din iTunes

Probabil nu mai mira pe nimeni faptul ca App Store-ul este in momentul de fata mult mai popular decat iTunes Music Store-ul si este normal sa fie asa avand in vedere ca iTunes Music Store-ul este accesibil din doar cateva tari de pe glob. App Store-ul poate fi utilizat din marea majoritate a tarilor de pe glob si asta a ajutat magazinul de aplicatii al celor de la Apple sa creasca in 3 ani cat iTunes Music Store-ul in 7. Au fost nevoie de nu mai putin de 7 ani pentru ca iTunes Music Store-ul sa adune 15 miliarde de descarcari pentru melodii insa App Store-ul a reusit aceasta performanta in doar 3 ani.

One of the data points from the event was that iTunes hit 15 billion song downloads. Last week we heard that iTunes also hit 15 billion app downloads. The 15 billion app threshold was passed within exactly three years while the 15 billion song threshold was passed in six years and 10 months. he app download rate is now at least 31 million per month while the song download rate is about 12 million per month. Including books (but excluding video content), the App Store in now delivering at least 44 million new content downloads per month.

La WWDC Apple anunta ca iTunes Music Store a inregistrat 15 miliarde de descarcari pana in prezent insa la doar o luna distanta aflam ca App Store-ul a trecut exact aceeasi bariera. Cei de la Asymco sustin ca descarcarile aplicatiilor intrec descarcarile pentru melodii in momentul de fata bazandu-se pe cresterea spectaculoasa anuntata de Apple. Aparent acum se descarca de 3 ori mai multe aplicatii decat melodii din iTunes Music Store insa revin si spun ca este normal avand in vedere faptul ca Music Store-ul este disponibil in doar cateva tari. Practic din App Store se inregistreaza in jur de 31 de milioane de descarcari pe luna(doar pentru aplicatii, fara carti) iar in iTunes Music Store se inregistreaza 12 milioane de descarcari insa doar pentru muzica.

Probabil pana la sfarsitul anului Apple va anunta inregistrarea a peste 20 de miliarde de descarcari din App Store iar la inceputul anului 2012 vom vorbi deja de 25.