Tutorial: Jailbreak iOS 4.3.4 folosind redsn0w 0.9.8 beta 3 pe iPhone, iPad si iPod Touch(Windows, Mac)

70

Aseara Apple a lansat iOS 4.3.4 prin intermediul iTunes pentru a bloca vulnerabilitatea folosita de catre comex in solutia de jailbreak jailbreakme.com 3.0. iOS 4.3.4 nu aduce nimic mai mult decat blocarea jailbreakme.com 3.0 si a untethered exploit-ului lui i0n1c folosit pentru iOS 4.3.1 – 4.3.3 deci nu exista nici un motiv pentru a face update. Daca totusi ati facut update aveti posibilitatea de a face jailbreak folosind redsn0w 0.9.8 beta 3 insa veti avea parte de un tethered jailbreak pana la lansarea iOS 5 pentru ca nu exista un untethered exploit care sa poata fi implementat in redsn0w.

Daca aveti o tableta iPad 2 3G NU faceti update la iOS 4.3.4 deoarece nu veti mai putea reveni la iOS 4.3.3 unde puteti folosi jailbreakme.com 3.0 asa ca aveti mare grija. Puteti folosi aceasta metoda pentru a pacali iTunes ca aveti iOS 4.3.4 si astfel programul nu va mai afisa mesaje prin care sa va ceara sa faceti update.

redsn0w 0.9.8 beta 3 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.8 beta 3 de aici : [download id=”133,134"]

Descarcati iOS 4.3.4 pentru terminalul vostru de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w 0.9.8 beta 3(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 4.3.4 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 4.3.4, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.