Prima Pagina Apple Apple ar putea permite instalarea Mac OS X Lion in magazinele Apple...

Apple ar putea permite instalarea Mac OS X Lion in magazinele Apple cu ajutorul Mac Pro-urilor

Mac OS X Lion va fi primul sistem de operare pentru desktop-uri al celor de la Apple care va fi disponibil exclusiv prin intermediul Mac App Store-ului. Avand in vedere ca sistemul de operare are cu mult peste 3 GB, pentru unii ar putea exista o problema in a descarca intregul pachet de instalare din App Store. Americanii nu au conexiuni de 100Mbps cum avem noi in toate orasele asa ca a descarca peste 3GB cu doar cateva sute de KB pe secunda ar putea dura cateva ore bune pentru multi utilizatori.

Furthermore we’ve heard rumblings that some stores will be receiving maxed out Mac Pro towers to be used as Lion distribution caching centers.  Some believe that these stations would allow customers to purchase Lion (3.5GB) from the Mac App store and download it directly from the store server in minutes.  This would be a huge help to customers who do not have access to a broadband Internet connection or users who want to walk through the install process with an Apple employee during a personal training session.

Pentru a usura procesul de descarcare a Mac OS X Lion, Apple ar putea instala in propriile magazine cateva Mac Pro-uri care vor livra prin retele Wi-Fi Mac OS X Lion pentru clientii dornici sa il instaleze. Practic daca ai un Mac ai putea merge la Apple Store unde te vei conecta la o retea Wi-Fi locala si vei putea descarca Mac OS X Lion cu o viteza mult mai mare decat cea ADSL, broadband de acasa.  Ideea este foarte interesanta si cu siguranta foarte multi utilizatori se vor bucura sa afle ca pot instala Mac OS X Lion mult mai rapid si in plus vor putea beneficia de asistenta la magazin daca au nevoie.

Desigur ca acesta este doar un zvon insa dimineata mai multe magazine Apple au primit Mac Pro-uri cu configuratii hardware foarte puternice deci orice este posibil.

 • Boboc

  Posibil sa fir adevarat,in general zvonurile aparute spre final sunt adevarate 🙂

 • Jder Antonescu

  nu era mai usor sa vanda un stick cu Lion pe el ? 🙂 pentru $5 stai sa te cari cu imac-ul sau mac pro dupa tine… De specificat ca americanii stau la marginea orasului si applestoreurile sunt in centru.

 • zeitgeist

  Cam cati din utilizatorii de Mac, crezi ca sunt in stare sa instaleze un sistem de operare de pe un disc sau stick bootabil ?
  Pt ei e important doar – “it simply works”.

 • Tigris Regalis

  @zeitgeist: Tu cu siguranță nu știi să instalezi Mac OS X de niciunde, pentru că din comentariul tău e clar că ești habarnist, deoarece pentru instalarea Lion nu este nevoie decât să pornești programul de instalare (dacă-l iei din AppStore se mai și pornește singur), nu este necesar să pregătești stick-uri bootabile sau alt fel de “geeky stuff”. 😉

 • zeitgeist

  Tigris – tu intelegi ce am scris acolo ? Tocmai de asta era vorba – ca sistemul e facut sa nu le solicite prea tare creierul. de la bun inceput au fost tot felul de tampenii de instalari de pe alte computere.
  Cat despre mine si Mac, ti-am mai explicat acum cateva saptamani, ca probabil nu stiai nici ce-i ala Mac , cand eu l-am hackuit si pus pe un PC. – poate era semnat :guest
  Acum du-te si te culca , ca esti surmenat.

 • acidfr3ak

  @zeitgeist aahahaha l-ai “hackuit” adica probabil ai luat un distro sau un kernel de pe net si ai urmat un tutorial. te mandresti de zici ca ai facut tu personal kernel de x86 :))