Consiliul director al Apple ia in considerare inlocuirea lui Steve Jobs din functia de CEO al companiei

In aceasta seara cei de la Wall Street Journal au publicat un articol in care prezinta intentiile catorva membri ai consiliului director al Apple cu privire la soarta lui Steve Jobs. Aparent anumiti membri ai consiliului director considera ca Steve Jobs ar trebui inlocuit din functia de CEO si in aceasta idee s-au intalnit deja cu membrii unor companii specializate pe gasirea de angajati a.k.a. headhunters. Aceste intentii vin in urma concediului prelungit pe care Steve Jobs si l-a luat in iarna acestui an, concediu intrerupt oficial doar pentru conferintele Apple din 2 martie si 6 iunie.

Since Steve Jobs went on medical leave this winter, some members of Apple Inc.’s board have discussed CEO succession with executive recruiters and at least one head of a high-profile technology company, according to people familiar with the matter.

The conversations weren’t explicitly aimed at recruiting a new chief executive and were more of an informal exploration of the company’s options, said these people. The directors don’t appear to have been acting on behalf of the full board, some of these people said. Apple has seven directors, including Mr. Jobs. It is also unclear whether Mr. Jobs was aware.

Partea interesanta este ca Steve Jobs a raspuns deja celor de la Wall Street Journal spunand ca toate aceste afirmatii ar fi neadevarate. Steve Jobs este implicat activ in conducerea companiei Apple desi oficial Tim Cook este CEO interimar deci teoretic nu ar trebui sa fie motive de ingrijorare mai ales ca Apple o duce din ce in ce mai bine. Nu ar fi greu de crezut o plecare a lui Steve Jobs de la “carma” companiei Apple avand in vedere ca acest lucru s-a mai intamplat o data insa Apple are rezultate atat de bune in momentul de fata incat acest articol pare doar o intentie de a destabiliza compania.

11 COMENTARII

  1. te inseli amice,eu nu mi-am luat mobil din cauza ca am urmarit teleconferintele lui Steve,chiar ma gindeam azi la varianta cu dat-ul “coltului” cam ce o sa se intimple cu Aplle,pt ca Samsung persevereaza….

  2. Vin vremuri grele in lume . Poate se trezesc multi din aia care considera ca Apple e “un stil de viata” si ca Jobs e Dumnezeu.
    Sau poate nu !

  3. de ce sa vina?uitate la Samsung de cind s-a dus Lee Byung-chul prin 80 si ceva au dat faliment?nu.De cind Steve are cancer crezi ca compania a stat cu miinile in sin?nu,si atunci despre ce vorbim?

  4. Fără Steve, Apple se duce in cap. Tipul este un vizionar iar fără el mi-e teama ca Apple va fi in ceatza. Asta ar fi rău pentru noi iubitorii de iDevice-uri!

  5. poate ca da,poate ca nu,genii apar,la fel de bine poate sa apara altul care face nu stiu ce chestie in nu stiu care garaj si va rupe gura tirgului,in urmatorii ani,tot ce conteaza e ca ei contribuie la evolutia stiintei si a avansarii omenirii si cum a zis si Zduffy toti ne ducem,cit despre Apple si altii totul tine mai departe de filozofiilw care le au si le implementeaza mai departe….

  6. Haterii – inclusiv dintre cei care au postat mai sus – vor fi foarte dezamăgiți când Apple se va dezvolta în continuare și după nedorita, dar inevitabila (după cum spune și @zduffy) despărțire de Steve Jobs. Apple are o traiectorie ascendentă, o situație financiară foarte solidă și are planificată succesiunea de produse pe ani înainte (inclusiv multe brevete cu tehnologii care se vor putea implementa în produse viitoare). Apoi, majoritatea companiilor mari s-au dezvoltat în continuare și după dispariția fondatorilor și sunt în prezent mult mai puternice decât erau pe vremea acelora care le-au dat numele – vezi de ex. Daimler sau Ford, sau Hewlett-Packard, sau Disney, sau Siemens și multe, multe altele.

    Cât despre discuția la care se referă articolul, sunt convins că aceasta a fost cel mult informală și fără vreo intenție serioasă de a acționa în vreun fel, iar ziariștii au exagerat-o, făcând din țânțar, armăsar.