Apple ar putea renunta la versiunea alba a MacBook

Desi saptamanile trecute s-a spus ca Apple ar putea lansa o noua versiune a celebrului MacBook, iata ca acum aflam exact contrariul. Cei de la Apple Insider au primit informatii de la un analist care sustine ca versiunea alba a celebrului MacBook ar putea fi retrasa de la vanzare incepand cu luna august a acestui an. Informatia vine in urma verificarii planurilor companiei Apple privind mentinerea suportului pentru actualele produse iar pentru MacBook luna august este ultima in care unitati ale acestui produs vor mai fi livrate de catre partenerii Apple.

Analyst Ming-Chi Kuo of Concord Securities shared with AppleInsider Tuesday that industry checks show that Apple’s internal shipment forecast for the white MacBook suspiciously drops-off in August of this year, which leads him to believe that the notebook may go “end of life” around the same time.

A trecut mai bine de un an de cand Apple a lansat noua versiune a MacBook si acum se speculeaza ca acest produs va fi inlocuit cu un nou MacBook Air. Nici despre MacBook Air nu mai stim prea multe avand in vedere ca ultimele informatii indicau o lansare concomitenta cu Mac OS X Lion dar deocamdata am aflat ca Mac OS X Lion va fi lansat maine insa fara MacBook Air. Aparent Apple ar dori sa scoata din oferta MacBook-ul pentru ca versiunea cea mai ieftina a MacBook Air este disponibila la acelasi pret, va fi mai puternica si va arata mult mai bine insa nu va avea o unitate optica din pacate.

Ce se va intampla cu MacBook-ul vom afla in saptamanile urmatoare insa probabil informatiile furnizate acum sunt la fel de bune precum cele de saptamana trecuta privind lansarea Mac OS X Lion.