Video: Evolio NEURA – prima tableta romaneasca echipata cu Nvidia Tegra 2

[vimeo]http://vimeo.com/26257218[/vimeo]

Romanii de la Evolio se pregatesc sa lanseze pe piata o tableta foarte interesanta echipata cu sistemul de operare Android dar si cu chipul Nvidia Tegra 2 regasit in majoritatea tabletelor disponibile acum pe piata. Urmarind clipul de prezentare constat ca produsul arata destul de bine, se misca la fel de bine si este echipat mai bine decat alte tablete “de top” disponibile deja pe piata de la producatori renumiti. Neura ruleaza Android 2.2/3.0 si presupun ca o serie de tablete vor veni cu 2.2 pentru cei ghinionisti iar restul vor veni cu 3.0 si probabil vor putea fi actualizate la versiunea 3.1 care va fi lansata in curand. Mi se pare interesat faptul ca tableta este capabila sa ofere 10 ore de autonomie in cazul citirii unei carti, specificatiile sunt asemanatoare cu cele ale iPad insa parca imi vine greu sa cred ca autonomia este chiar atat de buna :

– 10 ore citire

– 8 ore navigare internet cu wi-fi

– 7 ore redare video

– 6 ore navigare internet cu 3G

Imi place cum este gandita tableta(din punct de vedere hardware), imi place sa vad ca o echipa de romani poate construi produse care par a fi mai bine echipate decat altele mult mai prestigioase insa ramane de vazut cum se comporta tableta in cadrul unui review. Neura nu este prima tableta conceputa si vanduta de catre Evolio Romania insa este cea mai scumpa si este disponibila in 2 versiuni : una 3G de 1900 lei si una Wi-Fi Only de 1500 lei.

Mai jos aveti specificatiile tehnice ale tabletei, lansarea va avea loc pe 27 iulie si sper ca aceasta tableta sa aiba mai mult succes decat cea a companiei Allview.

– CPU: Nvidia Tegra 2, 1Ghz, Dual Core

– Display: 9,7” (4:3) Capacitiv Multitouch (4 points)

– Storage: 16 GB iNAND Flash

– Memory: 1 GB RAM DDR 2

– MicroSD: Suporta pana la 32 GB

– Porturi: 1xUSB 2.0, 1xMiniUSB 2.0, 1x GSM SIM card slot, Docking Port, 3,5mm Audio jack, 2x1W Speaker, Microfon Built In

– Camera 1,3 MP Built In

– Modem 3G integrat HSDPA / GPRS (900 Mhz, 2100 Mhz)

– Wi-Fi (802.11 b/g/n)

– Bluetooth 2.1 EDR

– G-Sensor

– Light Sensor

– O/S: Android 2.2 / 3.0

Thanks to sorin.

17 COMENTARII

  1. Arata promitator. Acum sa vedem ce impact va avea pe piata noastra sau chiar in afara. Trebuie promovata foarte bine.
    Totusi multi vor spune, de ce sa dau 1900 de lei pe o tableta romaneasca cand pot sa mai pun 200 si renunt la 3g si iau un iPad…

  2. Interesanta tableta,si bine gandita in materie de dotari,ce nu inteleg este cum se poate contrui o tableta la noi ? E doar asamblata aici sau cum ? Sau au facut si ei ca apple, designed in Romania si assembled in China ?:))

  3. nu e romaneasca. e doar branduita cu numele unei companii romanesti , in realitate e comandata la chinezi si i-au rugat sa puna numele evolio pe ea:)
    aceeasi treaba e si cu allview , firma din brasov

  4. Au si romanii o oarecare contributie la facerea tabletei, plus ca mai beneficiezi si de suport tehnic, spre deosebire de produsele luate la kil direct de la chineji. Ce nu-mi place: faptul ca au intitulat-o “ipad killer”. E o strategie pierzatoare din start sa te raportezi la iPad. Din film nu mi s-a parut a se misca chiar asa de bine pentru o tableta cu dual-core. Sau poate ecranul nu este suficient de precis.

  5. probabil ca tableta nebranduita costa undeva la 300-400$ …
    dar cum numele evolio are o mare importanta pe piata de electronice (parca mai scoteau ceva gps-uri astia , nu ? ) diferenta de 100-200$ e bine meritata