Safari 5.1 si primul ecran Thunderbolt din lume

Mac OS X Lion si noile MacBook Air/Mac Mini nu puteau ramane fara o noua versiune a browserului Safari asa ca Apple a lansat versiunea 5.1 prin software update-ul din mac OS X. Apple a implementat in versiunea 5.1 un set nou de gesturi special concepute pentru Mac OS X Lion, a implementat posibilitatea de a vizualiza paginile in full-screen, a implementat un reading list dar si noi module de securitate. Apple spune ca Safari 5.1 este cea mai avansata versiune a browserului si il lauda ca fiind cel mai bun browser disponibil pe piata.

Safari isn’t just the world’s most innovative web browser. It changes the way you interact with the web. With great new features that take advantage of OS X Lion, you’ll become completely immersed in everything you see, touch, read, and watch. Oh, and browse.

Important de retinut pentru Safari 5.1 sunt functiile Reading list si cele pentru privacy. Reading List da utilizatorilor posibilitatea de a salva pagini din Safari pentru a fi citite mai tarziu, adica adunce o functionalitate asemanatoare cu cea oferita de catre Instapaper. Partea interesanta este ca Reading List va putea fi sincronizat cu iCloud deci toate paginile salvate pe Mac vor fi transferate in iDevice-uri si invers. Noutatile pentru sectiunea privacy permit utilizatorilor sa verifice care dintre site-urile web vizitate le acceseaza datele de navigare si sa seteze un mod privat pentru functia autofill. Puteti descarca Safari 5.1 de aici.

Sandboxing is a security feature that helps prevent websites from tampering with your computer. All the web content and applications you use in Safari on Lion are sandboxed, so websites can’t use exploits to access your system. If a website contains malicious code intended to capture personal data or take control of your computer, sandboxing automatically blocks it to keep your computer and your information safe.

Noul Cinema Display lansat astazi de catre Apple este primul ecran din lume care este dotat cu aceasta tehnologie. Practic Apple promoveaza tehnologia Thunderbolt acum in toate produsele sale si de pe un Mac putem transpune imaginile pe noul Cinema Display foarte simplu si usor iar utilizand un Thunderbolt Hub putem rula mai multe filme de pe un Mac pe monitoare diferite. Desigur ca acum tehnologia nu va fi disponibila la scara larga avand in vedere ca putine persoane au posibilitatea de a achizitiona produse Apple insa in viitor USB-ul va deveni la fel de util precul Bluetooth-ul.