Prima Pagina Apple Apple depaseste Nokia si ajunge pe locul intai in topul vanzatorilor de...

Apple depaseste Nokia si ajunge pe locul intai in topul vanzatorilor de smartphone-uri

Astazi Nokia a anuntat rezultatele financiare pentru Q2 2011 raportand ca profitul operational a scazut cu nu mai putin de 44% fata de primul trimestru fiscal. Compania trece printr-o perioada foarte grea in care vanzarile au scazut iar Apple a reusit sa intreaca pentru prima oara in istorie compania finlandeza. Vorbim desigur doar despre vanzarile de smartphone-uri deoarece Nokia a vandut doar 16.7 milioane de smartphone-uri fata de cele 20.3 milioane de terminale iPhone vandute de catre Apple in al treilea trimestu fiscal al anului 2011.

Shipments of Nokia smartphones declined by 34 per cent to 16.7m units, compared with the 20.3m iPhones shipped by Apple in its second quarter.

Apple was already the biggest smartphone maker by revenue and profits, but the April-June period marked the first time it had surpassed Nokia in volume.

Apple era de mult timp lider in ceea ce priveste incasarile si profitul generate de vanzarile de smartphone-uri insa iata ca acum reuseste sa ocupe primul loc si in ceea ce priveste numarul de smartphone-uri vandute efectiv. Compania din Cupertino ocupa pentru prima oara in istorie aceasta pozitie si nu pare a fi dispusa sa o cedeze prea curand. Vanzarile de terminale iPhone cresc in fiecare trimestru fiscal insa pentru Q4 2011 Apple are asteptari ceva mai moderate avand in vedere ca toata lumea astepata lansarea iPhone 5 in toamna si nu mult se vor grabi sa mai cumpere acum un iPhone.

 • Mihai

  Am fost si eu candva fan Nokia…

 • Mihai2011

  …si eu am fost. Acum sunt printre cei care a contribuit la ce anunČ›a articolul.

 • CalinC

  Fan Nokia nu am fost,symbian da….dar na,ce sa-i faci….tehnologia evolueaza si asta e un lucru bun

 • zeitgeist

  Cum cresc vanzarile in fiecare trimestru?
  Eu vad ca pe Q1 2011 toate produsele au fost vandute mai slab decat in Q4 2010.
  Sau tu publici aici doar propaganda Apple ?

  http://www.infosyncworld.com/reviews/cell-phones/apple-sales-and-revenue-charts-2007-2011/11957.html

 • Despre ce trimestru fiscal vorbesc eu in articol? Ce data are articolul spre care ai dat link? Tu faci trolling aici?

 • mihai_rt

  sigur vor incepe si vanzarile de iphone sa scada, nu pot creste la infinit

 • bully

  dar ce fan nokia am fost…toate modelele imi trebuiau…din pacate ptr ei, am descoperit Apple ( si altii la fel ca mine )…asta e viata si piata !

 • CalinC

  la fel poate sa fie si peste 5-10 ani,sa revina cu ceva tare si sa luam de la ei,stiti cum e,cit e roata de patrata,tot se mai invirte o data….:))),nu se stie niciodata…

 • Pleecool

  Salutare . @ Mihai: La inceput toti eram fani Nokia, dar care acum mi se pare ca merg in jos si au schimpat si publicul tinta. tot mai multi varstnici le folosesc produsele.

 • Pingback: Samsung intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri?()