Samsung intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri?

    Saptamana trecuta Apple si Nokia au anuntat rezultatele financiare pentru ultimele 3 luni ale acestui an si am descoperit ca Apple cu ale sale 20.3 milioane de terminale iPhone vandute a depasit Nokia si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Acest titlu ar putea fi furat rapid de catre Samsung care, conform celor de la Bloomberg, ar fi reusit sa vanda intre 18 si 21 de milioane de smartphone-uri in ultimele luni. Ar fi de ajuns ca Samsung sa vanda 20.4 milioane de smartphone-uri si ar intrece Apple iar atunci competitia dintre cele 2 companii ar deveni si mai acerba.

Samsung Electronics Co., maker of the Galaxy mobile phone, may have surpassed Nokia Oyj and Apple Inc. in smartphone sales for the first time on demand for devices that run on Android software, a research company said.

Samsung is estimated to have sold between 18 million and 21 million smartphones globally in the April-June quarter, compared with 16.7 million for Nokia and 20.3 million iPhones, Neil Mawston, a London-based analyst at Strategy Analytics, a research company based in Boston, said in an e-mailed response to questions on July 22. The data exclude tablet-computer sales.

     Informatiile vin desigur de la un analist american deci trebuie privite cu un mare grad de neincredere insa daca sunt adevarate atunci Apple ar primi o lovitura destul de mare. Apple si Samsung colaboreaza in multe domenii insa sunt si “inclestate” intr-o lupta in instantele americane si daca Samsung i-ar intrece pe cei de la Apple atunci exista sanse mari ca eforturile avocatilor companiei din Cupertino sa fie intensificate. Mie imi vine greu sa cred ca Samsung a vandut mai mult de 20.3 milioane de smartphone-uri in ultimele 3 luni insa Apple a reusit sa doboare previziunile analistilor asa ca orice este posibil.