Prima Pagina Android iPad pierde o treime din cota de piata in fata tabletelor Android?

iPad pierde o treime din cota de piata in fata tabletelor Android?

In al doilea trimestru fiscal al anului 2010 tableta iPad avea o cota de piata de 94% pe piata tabletelor. Un an mai tarziu aceasta cota de piata scade cu 33% desi numarul de tablete vandute a crescut de 3 ori insa insuficient de mult pentru a amortiza cresterea inregistrata de vanzarile de tablete cu sisteme de operare Android, Windows, QNX, etc. In aceeasi perioada a anului trecut Apple vindea 3.3 milioane de tablete iPad in timp ce producatorii de tablete Android vindeau doar in jur de 100.000 de unitati. Anul acesta Apple vinde 9.2 milioane de tablete iPad iar producatorii de tablete Android vand 4.5 milioane de unitati. Vanzarile de tablete iPad au crescut cu 6 milioane de unitati, cele de tablete Android cu 4.4 milioane de unitati si Apple a pierdut o treime din cota de piata.

Datele sunt furnizate de o companie de analiza a pietei din SUA care a preluat informatiile privind vanzarile din rezultatele financiare prezentate de fiecare producator de tablete Android. Apple a pierdut o treime din cota de piata in doar un an de zile insa tableta iPad 2 detine in continuare o cota de piata de 61.3% insa in anii urmatori aceasta cota de piata va fi considerabil redusa avand in vedere numarul mare de tablete Android ce urmeaza sa fie lansate. Probabil Apple nu se astepta ca intr-un an de zile sa piarda atat de mult din cota de piata si daca ar fi reusit sa vanda mai multe tablete iPad 2 atunci probabil ar mai fi salvat o parte din ce aveau.

Trebuie notata si cresterea inregistrata de tabletele cu sisteme de operare Android Windows si QNX(BlackBerry Playbook) care par sa fie foarte populare in momentul de fata avand in vedere ca, cumulat s-au vandut in 4.5 milioane de exemplare.

 • Adrian

  Am mai avut discutia asta acum cateva zile. Cota de piata s-a diminuata doar pentru ca piata s-a marit ca volum. Acum 2 ani apple era practic singur pe piata, in momentul de fata au mai aparut si alti jucatori, piata e mult mai mare, e normal ca a scazut cota, dar, per total, vanzarile apple sunt in crestere, si asta e ceea ce conteaza pentru ei.

 • Corect, totusi cum crezi ca va vedea Google cota de piata a tabletelor? Este o realizare foarte mare pentru ei si se vor lauda cat pot de mult. Daca ne gandim ca vanzarile tabletei iPad au crescut cu 6 milioane si cele ale tabletelor Android cu 4.5 atunci pe viitor am putea spune ca vanzarile de tablete Android le vor depasi pe cele de tablete iPad.

 • Adrian

  Poate, si? Nu ma afecteaza in niciun fel nici gargara apple, nici gargara google. Ei cu ale lor, eu cu ale mele.

  Eu, personal, ma consider un cumparator, cerebral. Voi incerca intotdeauna sa iau ceea ce ma va avantaja la momentul respectiv. Nu ma intereseaza brandul ci oferta. Nu ma bazez la cumparaturi pe cifrele de vanzare ci pe calitatile produsuli pe care il achizitionez. Poate cand v-a veni timpul imi voi lua o tableta ipad X, sau, de ce nu, o tableta android. Nu sunt captivul marcii, cu toate ca, la momentul respectiv, voi avea, probabil, investita o suma considerabila in programe pt ios. Aici se va putea inclina balanta. Daca, la acel moment apple nu-mi va asigura compatibilitatea soft-hard cu programele deja cumparate, si, DACA, android se va prezenta mai bine, atunci voi schimba tabara.

 • Oaky

  Mie mi se pare din start o comparatie gresita … Compari iPad cu Android (care este un sistem de operare si nu o tableta), la fel cum un sistem de operare folosit de 50 de producatori de telefoane si tablete sa fie comparat cu iOS care este folosit doar de apple. Este absolut normal ca iPad1-2-3 sa fie depasit la un momentdat de 10 producatori de tablete adunati la care aingurul lucru in comun este doar sistemul de operare.

 • Era destul de evident, chiar si din imagini, ca era vorba despre iOS vs Android. iOS are o singura tableta, iPad, deci ori spui iOS vs Android ori iPad vs Android pe piata tabletelor spui acelasi lucru.

 • Daniel

  e normal sa creasca android. se activeaza pe toate chinezariile si toate lipiile de tablete de 2 lei. credeti ca mercedes, audi sau bmw s-au speriat ca au crescut vanzarile de logan in germania? 😀

 • B06DAN

  Zaone. Android este sistem de operare si ipad este tableta. deci este normal ca tabletele cu android sa depaseasca ipad in vanzari peste un an pt ca va fi aceasi poveste ca si iphone. Vor fi sute de modele de tablete cu android vs o singura tableta ipad

 • Exista o singura tableta cu iOS disponibila pe piata, se numeste iPad. Comparatia iPad vs Android sau iOS vs Android este corecta, dar asta NUMAI pentru tablete. Sper ca ati inteles.

 • B06DAN

  este ca si cum ai compara Logan versus renault. Logan este marca Dacia si Renault este un producator de multe marci, Deci parerea mea este ca :ipad vs android nu este corecta comparatia.
  Ipad vs motorola xoom DA sau vs restul modelelor

 • Cred ca orice as spune nu vei intelege ca iPad = iOS pe piata tabletelor asa ca o lasam balta, ok?

 • Conteaza ca fara piata nu va evolua atat cat trebuie… fara piata ajungi ca o varza adica de 2 lei, esti de doi lei atunci nu oferi prea multe in afara de pret, iar acum succesul se pare ca nu se calculeaza in cine este mai ieftin, apple nu a fost cel mai ieftin, iar asta nu l-a impiedicat sa castige… pe paiata de pc-uri strategia pare a fi alta.

 • Me

  ….oamenii au mai cumpărat şi după modul în care te poţi folosi de tablete…cei care vor sa aiba acces la fişiere, sa salveze fişiere, sa caute fişiere, să le copie/sorteze…sa apropie utilizarea unei tablete de cea a unui laptop, aleg Android şi nu iOS…
  Ce poti face cu un macbook air, e la mare distanţă de ce poţi face cu un Ipad2…:)
  Şi cred că flash-ul a contat mai mult decât am crede, chiar dacă cei de la apple nu au vrut sa cedeze deloc…

 • Eugen

  Concurenta e buna, datorita ei vedem mereu produse mai bune, mai dotate, etc, daca ar fi piata tabletelor 100% apple ce motiv ar mai avea sa inoveze?Ce motiv ar mai avea sa-ti dea retina display, camere de 5 mp, poate niste porturi usb etc Plus de asta nu toata lumea vrea totul apple, mai ales cu limitarile de acum ale tabletelor, eu unul as vrea o tableta windows cu un design gen ipad, pentru ca pana la urma dai multi bani pe ceva asemanator unui computer dar caruia i s-au taiat anumite functionalitati.Probabil ca e ok pentru navigat si dat mailuri dar sunt unii care fac si altceva in afara de entertainment cu produsele astea si au nevoie de mai mult.