Prima Pagina Apple Video: Test de viteza – Mac OS X Lion vs Mac OS...

Video: Test de viteza – Mac OS X Lion vs Mac OS X Snow Leopard

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E8DTFdw7Q7Q[/youtube]

Cei de la Lifehacker au facut cateva teste pentru sistemele de operare Mac OS X Lion si Mac OS X Snow Leopard pentru a vedea care dintre ele este mai rapid. Observati si din clip ca in general diferenta de performanta dintre cele 2 sisteme de operare este mica, exceptie face testul privind deschiderea celor 9 aplicatii unde Snow Leopard s-a descurcat mult mai bine. Mac OS X Lion a pierdut in majoritatea testelor dar diferenta fata de Snow Leopard este indeajuns de mica incat sa nu conteze in viata de zi cu zi.

In concluzie, Mac OS X Lion nu este cea mai rapida versiune a sistemului de operare Mac OS X insa multumita functiilor noi este cea mai utila dintre toate. Nu cred ca diferentele prezentate de lifehacker vor convinge vreun utilizator sa nu instaleze Mac OS X Lion insa este normal ca un sistem de operare nou cu mai multe functii sa ruleze mai greu pe sisteme vechi. Ambele teste au fost facute pe un iMac de 2.66 Ghz cu 4 GB RAM.

 • cond0r

  Acest test este irelevant.

  Lion booteaza mai incet, deoarece au inrodus autentificarea cu parola (poti seta precum cel din video sa te logheze automat) ca default. Plus ca verifica ” Power off state” daca trebuie sa deschida aplicatiile sau documentele lasate deschise.

  Iar daca faci de mai multe ori testele cu deschiderea aplicatiilor, tab-urilor, comprimarea, decompriarea (chiar si boot time-ul) rezultatele o sa fie 100% diferite.

 • claudiu91

  mare porcarie… si se legau de windows ca nu schimba nimic

 • Tigris Regalis

  Din experiența proprie pot spune că în lucrul zilnic nu se simte nicio diferență la viteză, atât Lion, cât și SL se mișcă foarte rapid, doar câteodată durează un pic mai mult anumite operațiuni pe Lion decât pe SL, dar diferența este de fracțiuni de secundă și se datorează faptului că Lion face mai multe chestii pe fundal – de ex. încarcă și preview pentru rezultatele unei căutări cu Spotlight.

 • Victor Bulgar

  @Zaone, ai dreptate, un sistem nou este și mai flămând la resurse, de obicei, însă, spre exemplu, Windows Vista îmi rula super nașpa pe un dual-core, față de Windows 7, care a fost mult optimizat, și se descurcă bine și pe netbook-uri cu Intel Atom.