Video: App Store va tine minte parola Apple ID-ului tau cu ajutorul unui nou tweak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t04sEtYyfRg[/youtube]

Stiti cu totii ca atunci cand doriti sa achizitionati o aplicatie din App Store sunteti nevoiti sa va introduceti parola Apple ID-ului vostru. Apple a implementat aceasta masura de securitate pentru a impiedica achizitiile nedorite astfel ca la fiecare 10/15 minute App Store “uita” parola ta si iti cere sa o reintroduci daca vrei sa mai achizitionezi ceva. Multe persoane sunt nemultumite de acest sistem asa ca dezvoltatorul italian Filippo Bigarella a facut un tweak care ajuta App Store-ul sa “tina minte” parola contului nostru astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa o reintroducem de fiecare data cand achizitiona/descarcam ceva.

Tweak-ul implementeaza un sistem de password caching pentru aplicatia App Store din iOS astfel ca atunci cand meniul pentru introducerea parolei va fi deschis vom avea automat introdusa parola contului nostru. Ideea este buna si rea, buna pentru ca ne scuteste de tastat parola de fiecare data cand utilizam App Store-ul si rea pentru ca oricine poate achizitiona/descarca aplicatii fara a ne cere parola. Desigur ca exista si posibilitatea ca noi sa achizitionam din greseala aplicatii fara sa dorim acest lucru insa cazurile de acest gen sunt cu siguranta rare.

Tweak-ul va fi disponibil grauit in curand in Cydia si presimt ca tot mai multi utilizatori vor trimite la Apple cereri pentru a isi primi banii inapoi.

UPDATE: Am pus un clip video cu tweak-ul in actiune.

7 COMENTARII

  1. da,e binevenita,dar cum spune si Zaone,e cu doua taisuri….acuma poate poti sa il returnezi ca si chestie,pt ca doar il testezi…:)))

  2. eu cred ca e naspa aplicatia, deoarece iti poate butona cineva telefonul si poate cumpara aplicatii din prostie…sau poate ti-l fura cineva 🙂