Adobe isi revizuieste afirmatiile, anunta ca Apple nu a blocat suportul pentru acelerarea hardware

Ieri Adobe anunta posesorii de Mac-uri ca Apple ar fi blocat accelerarea hardware pentru flash si aplicatii Adobe in Mac OS X Lion. Desigur ca anuntul a starnit un val de controverse in randul posesorilor de Mac-uri care folosesc in viata de zi cu zi software-ul celor de la Adobe. Desi Adobe vorbea despre o gama foarte larga despre aplicatii care nu vor mai avea suport pentru accelerare hardware din cauza celor de la Apple, in cursul noptii compania si-a revizuit declaratiile si a anuntat ca Mac OS X Lion nu blocheaza accelerarea grafica si ca totul va functiona la fel ca in Mac OS X Snow Leopard.

The final release of Mac OS X Lion (10.7) provides the same support for Flash hardware video acceleration as Mac OS X Snow Leopard (10.6). The previous “Known Issue” described in a tech note suggesting that video hardware acceleration was disabled in Lion was incorrect and based on tests with a pre-release version of Mac OS X Lion that related to only one particular Mac GPU configuration.

Se pare ca Adobe s-a grabit sa arate cu degetul catre Apple insa greseala a fost a lor pentru ca nu au investigat corect noul sistem de operare. Compania a anuntat ca va lucra cu Apple pentru rezolvarea eventualelor probleme intalnite de catre utilizatori dar si pentru a imbunatati experienta de utilizare a continutului flash si a produselor Adobe in Mac OS X Lion.