Un accesoriu pentru iPhone ar putea permite verificarea nivelului de sodiu sau glucoza din sange

In ultimul an au aparut destul de multe aplicatii si accesorii pentru iDevice-uri care ne permit sa ne masuram tensiunea arteriala sau sa aflam diverse informatii despre starea noastra de sanatate. O echipa de cercetatori americani vrea sa duca lucrurile mai departe prin inventarea unui accesoriu pentru iPhone care permite masurarea nivelului de sodiu, glucoza sau oxigen din sange. Terminalul iPhone ar fi echipat cu un senzor special iar pacientul ar avea pe mana montat un marcaj ce ar contine nanosenzori iar senzorul din iPhone ar prelua informatii despre pacient cu ajutorul nanosenzorilor din mana.

Sistemul ar impune injectarea direct sub pielea pacientului a unei substante ce contine nanosenzori ce sunt vizibili doar sub lumina fluorescenta emisa de accesoriul pentru iPhone.  Substanta ar fi incolora, nu ar lasa nici un fel de urma pe pielea pacientului insa sub lumina fluorescenta s-ar coloreaza daca intra in contact cu sodiu sau glucoza din organism. Determinarea nivelului de glucoza din organism se face pe baza nivelului de colorare a particulelor sub lumina fluorescenta. Proiectul este intr-o faza destul de avansata insa deocamdata nu se pune problema lansarii unui produs pe piata.

5 COMENTARII

  1. daca il aduc la nivelul glucotestului,ar avea mari sanse de reusita,atunci nu mai folosesti bandelete,nu mai intepi….ar fi o avansare in medicina,si becul a fost o gluma la inceput…:))))

  2. ideviceurile astea sunt numa bune pt. spitalele care se respecta. adica sa prezinti diagnosticul complet pacientului sau sa trimiti rudelor pe mail direct. Desi asta se aplica deja prin spitalele din SUA si Europa. Asta datorita Xcode 4 care lasa dezvoltatorii sa faca orice aplicatie pt. iDevice.