Bluetooth 4.0 si modalitatile prin care ar putea extinde functionalitatea iDevice-urilor noastre

      Saptamana trecuta Apple a lansat o noua serie MacBook Air in care a implementat tehnologia Bluetooth 4.0, cea mai noua versiune disponibila pentru produsele electronice. Bluetooth 4.0 este versiunea care are cel mai mic consum de energie imperecheat cu cea mai mica latenta pentru transferul de date. Apple este printre primele companii din lume care implementeaza aceasta tehnologie si MacBook Air-urile sunt doar primele produse care o vor avea incorporata. Noul iPhone ce urmeaza sa fie lansat peste doar o luna o va avea aproape sigur iar iPod Touch-ul si tableta iPad 3 nu vor fi uitate de catre Apple.

      Desi tehnologia Bluetooth nu poate fi utilizata pentru a transfera orice fisiere din dispozitivele noastre catre alte dispozitive ale altor producatori, exista totusi o multitudine de accesorii care o pot utiliza. De la simple hands free-uri pana la senzori implementati in pantofi de sport sau telefoane care ne ofera notificari despre SMS-uri sau telefoane primite pe terminalul nostru. Tehnologia Bluetooth ar permite chiar si localizarea dispozitivelor noastre daca distanta dintre dispozitiv si aparatul cu care il cautam este mai mica de 5 metri insa posibilitatea de a face localizari nu se termina aici.

One key application could be indoor location (where there is no GPS signal) whereby sensors around a large public building (such as an airport or rail station) constantly broadcast information about their location. A Bluetooth low energy equipped cell phone passing within range could then display that information to its owner. Sensors could transmit other information such as flight times and gates, location of amenities, or special offers from nearby shops.

      Cei de la EETimes sustin ca noua tehnologie poate fi utilizata penrua  face localizare utilizatorilor in interiorul cladirilor sau in zonele unde semnalul GPS este slab. Desigur ca tehnologia Bluetooth poate fi utilizata pentru ca dispozitivul sa comunice cu o gama larga de produse intr-un mod asemanator cu tehnologia NFC insa totul depinde de implementare.

4 COMENTARII

  1. Transfer de date prin BT nu e foarte sigur oricum, macar un vcard, doc sa poata fi implementate … Dar vb de apple asa ca … Data viitoare …:(

  2. am un leptop apple cam din 2000 sh nu are foarte mare memoria sh am incercat sa
    downloadez multy messul sh cand dau sa se instaleze imi apare In order use this application,you must have a bluetooh modul.Please verify that your bluetooh hardware is properly attached to the computer sh am incercat sa download sh bluetoohul dar nu merge ce sa fac sh am programul mac nush sigur cum se scrie dar se pronunta mechintosi ajutorrrrr