Safari pentru Mac OS X Lion are probleme cu administrarea memoriei RAM

      Daca utilizati Mozilla Firefox pentru a naviga pe internet atunci cu sigurata ati constata cel putin o data ca browserul celor de la Mozilla consuma cantitati considerabile din memoria RAM. Se pare ca Apple a configurat Safari in asa fel incat sa copieze Firefox cel putin in ceea ce priveste administrarea ineficienta a resurselor disponibile pentru sistemul de operare. Safari Web Content este procesul care creeaza cele mai mari probleme pentru utilizatorii de Mac-uri deoarece poate ajunge sa consume chiar si 1 GB din RAM-ul disponibil in sistem. Cu firefox am reusit sa ajung pe la vreo 2 GB deci este loc de “crescut” pentru Safari.

      Revenind la lucruri mai serioase, Safari Web Content este un proces care se ocupa cu randarea paginilor web si se pare ca Apple nu a configurat cum trebuie anumite lucruri prin Mac OS X Lion din moment ce Safari ajunge sa necesite chiar si 1 GB de RAM cu doar 4 site-uri deschise. Se pare ca anumite extensii ale Safari genereaza acest consum incontrolabil al resurselor iar dezactivarea tuturor sau doar a unei parti dintre ele ar rezolva problema. Desigur ca aceasta rezolvare implica faptul ca in Safari-ul vostru exista extensii instalate.

      Pentru unii problema s-a rezolvat prin dezactivarea extensiilor, pentru altii inca mai exista probleme deci ar putea fi ceva chiar de la Safari. Voi ce experiente ati avut cu Safari 5.1 si Mac OS X Lion?

7 COMENTARII

  1. am un macbook white , mac os x lion si magic mouse. atunci cand intru pe google si apoi pe idevice si intru pe un subiect , atunci cand folosesc functia back din magic mouse(swype cu un deget de la dr la st) in loc sa se dea back cu o pagina , se da cu 2 pagini , ajungand pe google iarasi. e destul de enervant mai ales cand dai searchuri pe google ca scrii ceva si iti apare ceva ce ai scris anterior.
    nu se intampla mereu , dar cand se intampla e enervant , poate fac un video si ti-l trimit.

  2. Calculatorul merge incontinuu de diminieata.
    La Activity monitor am: 417.4 MB (Safari Web content)
    229 MB – Safari. (versiunea 5.1)

    Folosesc in acelasi timp si 5.0.5 (consum 1.16 RAM).
    Este o problema mai veche si exista (Safari consumand cel mai mult).

    Dar nu pot spune ca ma deranjeaza (adica nu incetineste browserul sau sistemul).

    Folosesc Safari si pot spune ca am cea mai buna experienta Web (animatiile merg mai bine, mai stabil, scor mare la HTML5 si Sunspider, design minimalist, Reader, History & Top pages arata excelent etc).

  3. In momentul de fata am in Safari pe Mac Lion sapte ferestre deschise inclusiv you tube care ruleaza si 245-250 mb ram in activity monitor.
    Flash player separat 40 mb ram.
    Niciodata nu mi-a depasit de 250 mb inclusiv cand aveam Snow Leopard.

  4. Cica unu m-a intrebat daca se poate instala internet explorer pe mac… asta fara parallel for desktop. eu unu am reinviat de ras. spuneti si voi daca omu asta nu e intreg la minte