Apple ar putea depasi LG in topul celor mai mari producatori de telefoane

      Anul acesta Apple a stabilit un record in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri inregistrand o crestere de 141..8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple si-a pastrat pozitia a patra in topul producatorilor de telefoane mobile in spatele celor de la LG si in fata celor de la ZTE. Apple a inregistrat cea mai mare crestere dintre toti producatorii, Nokia inregistrand o scadere de 20% si LG o scadere de 18.9%. Daca Apple va continua cresterea atunci in aceeasi perioada a anului viitor ar putea ocupa pozitia a treia in spatele celor de la Samsung care au vandut 70.2 milioane de telefoane mobile in Q2 2011.

Apple maintained its number four position overall but closed the gap on Top 5 competitors thanks to another record unit shipment quarter. The company easily posted the highest growth rate of the worldwide leaders despite the fact that its flagship iPhone 4 is now more than a year old. The triple-digit shipment volume growth allowed Apple to more than double its share when compared to the same quarter last year. Apple’s ability to bring its smartphone momentum to developing economies, where it’s less successful, will help dictate the company’s smartphone fortunes in future.

      Apple a inregistrat o crestere de 12 ori mai mare decat a intregii piete a telefoanelor mobile iar impactul este simtitor deoarece Apple este singura responsabila pentru 3.8% din cresterea irnegistrata la nivel global. Cota de piata a celor de la Apple a crescut de la 2.6% anul trecut la 5.6% anul acesta si v-am anuntat deja ca in momentul de fata compania din Cupertino este cel mai mare producator de smartphone-uri. Interesanta este si lupta care se da pentru primele 2 pozitii unde Samsung incepe sa prinda din urma Nokia insa intre cele 2 companii exista deocamdata o diferenta de 18.2 milioane de telefoane livrate.