iPad 2 – diferenta dintre ecranul unor tablete achizitionate din SUA si Romania

36

      Acum mai bine de o saptamana am achizitionat o tableta iPad 2 de la un magazin din Romania. Dupa ce am pornit-o am observat imediat ca din pacate culorile afisate pe ecran sunt usor mai inchise decat cele afisate pe tableta iPad 2 achizitionata de mine din SUA in luma martie. In partea stanga aveti tableta achizitionata din SUA iar in partea dreapta cea achizitionata din Romania si observati ca pe cea din dreapta imaginile sunt usor mai inchise la culoare, mai sterse. Ambele tablete aveau luminozitatea setata la maxim iar pe tableta din stanga culoarea alba este afisata mult mai “natural” decat pe tableta din dreapta.

      Am contactat magazinul de la care am achizitionat tableta din dreapta si i-am intrebat daca aceasta diferenta in calitatea ecranului constituie un motiv pentru inlocuirea tabletei si deocamdata mi s-a spus ca intrebarea mea a fost trimisa mai departe catre service-ul Apple(probabil din Romania). Din pacate am inteles ca problema nu este singulara, alti utilizatori au constatat aceleasi diferente in ceea ce priveste calitatea ecranului si situatia a fost intalnita chiar si in cazul terminalelor iPhone vandute in Romania. Mai exact, terminale achizitionate de la acelasi operator la distante considerabile unul de celalalt afisau imaginile in nuante diferite deci diferenta ar putea veni de la fabrica Apple si ar putea fi intalnita in orice tara nu doar in Romania.

     Probabil ca pe unii dintre voi diferenta nu ii deranjeaza insa pentru mine nu prea este acceptabila si sper ca raspunsul service-ului Apple sa fie pozitiv. Indiferent care va fi raspunsul voi reveni cu detalii intr-un articol ulterior.