iPad 2 – diferenta dintre ecranul unor tablete achizitionate din SUA si Romania

      Acum mai bine de o saptamana am achizitionat o tableta iPad 2 de la un magazin din Romania. Dupa ce am pornit-o am observat imediat ca din pacate culorile afisate pe ecran sunt usor mai inchise decat cele afisate pe tableta iPad 2 achizitionata de mine din SUA in luma martie. In partea stanga aveti tableta achizitionata din SUA iar in partea dreapta cea achizitionata din Romania si observati ca pe cea din dreapta imaginile sunt usor mai inchise la culoare, mai sterse. Ambele tablete aveau luminozitatea setata la maxim iar pe tableta din stanga culoarea alba este afisata mult mai “natural” decat pe tableta din dreapta.

      Am contactat magazinul de la care am achizitionat tableta din dreapta si i-am intrebat daca aceasta diferenta in calitatea ecranului constituie un motiv pentru inlocuirea tabletei si deocamdata mi s-a spus ca intrebarea mea a fost trimisa mai departe catre service-ul Apple(probabil din Romania). Din pacate am inteles ca problema nu este singulara, alti utilizatori au constatat aceleasi diferente in ceea ce priveste calitatea ecranului si situatia a fost intalnita chiar si in cazul terminalelor iPhone vandute in Romania. Mai exact, terminale achizitionate de la acelasi operator la distante considerabile unul de celalalt afisau imaginile in nuante diferite deci diferenta ar putea veni de la fabrica Apple si ar putea fi intalnita in orice tara nu doar in Romania.

     Probabil ca pe unii dintre voi diferenta nu ii deranjeaza insa pentru mine nu prea este acceptabila si sper ca raspunsul service-ului Apple sa fie pozitiv. Indiferent care va fi raspunsul voi reveni cu detalii intr-un articol ulterior.

36 COMENTARII

  1. Exact asa este la iPhone-ul meu. Culorile de pe iPhone-ul meu sunt mai inchise decat cele ale altui iPhone, cumparat tor din Romania.

  2. Este o realitate acest fapt.Pot confirma ca am achizitionat un iPad2 din USA care nu prezinta backlite bleeding nici pixeli morti iar coloritul este viu si bine armonizat.Am vazut la un prieten un iPad2 primit din Noua Zeelanda cu un backlite bleeding apropape perfect pe toate lateralele tabletei si cu un colorit destul de sters.Cel mai probabil difera producatorul sticlei folosita la fabricarea display-ului tehnologia fiind aceiasi.In mod clar americanii ca si japonezii au tendinta de a proteja clientii interni in dauna celor externi.

  3. aceleasi diferente sunt de la iphone 2g in sus. Am observat si la iphone 3g 3gs 4 si tableta ipad1 diferente la culori. De ce?? nustiu.

  4. Confirm si eu diferenta asta, prima oara am vazut-o cand aveam eu 3gs, si unu prieten care tocmai isi luase un 3gs m-a intrebat ce e cu telefonu meu, aveam culorile mult mai vii mai inchise, el avea ecranul sters asa, culorile erau palide rau fata de al meu.

  5. cred ca totul se rezuma la modul cum e procesata sticla…chiar acum am vazut un documentar cu China care cumpara sticla reciclata din gunoaiele din Cairo…nu cred ca e imprtant de unde ia sticla ci doar cum o proceseaza..

  6. Off Topic: Zaone ti-au luat-o razna plug-in-urile din site? Vad pe partea dreapta a site-ului o lista de aplicatii care se suprapun peste coloanele cu comentaurile recente si etc. Sa fie oare necalibrate rezolutiile? Adica sa se vada normal pe o rezolutie mai mare si sa nu se auto modifice la rezolutii mai mici? Precizez ca vad asta pe monitorul de la munca unde am rezolutie de 1280×1024. Nu am probat sa vad pe alta rezolutie cum se vede. Dar par toate alandala. Just for your Info

  7. e vorba de culori calde si culori reci … cea mai luminoasa are culori reci (nuanta de albastru) iar cea mai inchisa are culori calde (nuante mai galbui) … daca nu detii 2 idevice-uri nici nu o sa-ti pui problema care e mai naturala … dar daca le pui una langa alta normal ca se vede diferenta … yo am avut asa cand detineam un iphone 4 adus din america care avea culori reci, iar apoi dupa cateva luni am intrat in posesia unuia neverlocked adus din danemarca pe culori calde … pe cel cu nuante calde se vedeau pozele mai bine parca, mai natural si am decis sa-l pastrez pt ca era si neverlocked si nou nout… dar pana sa le pun unu langa altu nu mi-am pus problema daca e vreun defect … dar nu e nici un defect din fabricatie …

    @Zaone cred ca o sa-ti zica ca nu e nici un defect … singura solutie ar fi sa-ti dea una pe culori reci …

  8. Exact aceeasi problema am cumparat iphone 4 din primul lot de la orange si dupa vreo 8 luni s-a stricat cand am primit altul nou inapoi am realizat ca ecranul era mai prost !

  9. In mod normal nu ar trebui sa apara astfel de inconsistente intre produse dar ele exista .Detin un iphone 3g cumparat de la orange din primul lot aparut in ro pe care l-am comparat cu 3g-ul unui prieten tot de orange dar mai nou si bine inteles ca apar diferente de nuanta la ecran al meu e pe albastru si al lui e pe galben in plus al meu e mai subtire cu aproape 1mm (masurat cu sublerul) …interesant nu ?

  10. zaone vezi ca al balarii la filtrele de cuvinte interzise. nu stiu ce cuvinte interzise pusesi tu acolo ca eu aveam un comentariu pt. acest articol.

  11. mai baieti! una la mana ipadurile se produc pe banda rulanta, da? inevitabil apar tot felul de imperfectiuni din fabricatie. una e sa faci sufleteste 1000 de ipaduri pe 2 luni si alta e sa faci 1000000 pe luna.

  12. nu? plus de asta ce nu trece de 100% la testele din fabrica (calitatea ecranului, lipituri pe placa slabe etc. ce sunt probleme neglijabile) se trimit in anumite zone ale lumii unde nu prea sunt pretentii de la oameni si service lipsa.

  13. Eu am comparat ecranul unei tablete cumparate din SUA cu una cumparata din HONG KONG. Backlight bleeding aproape zero pentru cea din Honk Kong fata de cea din SUA care avea o gramada pe margini. Desemenea si culorile mi s-au parut mai vii pe cea din honk kong. Asa am renuntat sa mai cumpar produse din sua 🙂

  14. Si la 3gs-ul meu de la orange romania e diferita nuanta ecranului fata de alt 3gs din franta de exemplu…inca n-am vazut niciunul sa fie asa intunecat ca al meu doar de la orange si doar la cel de 8 gb.

  15. @zaone pai ai sesizato ca erai obisnuit cu cealalta … si nu este ecranul mai prost … culorile sunt mai calde … incearca sa te uiti la o poza si sa vezi diferenta care pare mai naturala

  16. Am intalnit problema asta la iPhone 4. Este la fel ca in articolul tau, iphone-ul luat de la VodafoneRO are culorile mai galbene decat al 2-lea care este din Franta.

    O sa fac o poza mai pe seara si ti-o trimit.

  17. Zaone e posibil sa o inlocuiesti degeaba… Eu am dat la orange la garantie un iphone 4 ca avea pixeli morti si am primit unul cu backlight bleeding.. Asa ca.. Mult noroc!

  18. si io credeam ca sunt singurul 😀

    la ip4 al meu luat din cosmoteRO are 2 probleme ecranul se vede mai intunecat si galbui si butonul home merge aiurea, am constatat asta cand am luat in mana un ip4 luat din SUA si nu’mi venea sa cred cad de clar se vedea si ce bine mergea butonul home. In fine decat sa il duc la garantie si sa imi aduca cine stie ce tlf cu probleme grave mai bine astept ca oricum apare ip5 si tot il vand….

  19. Am sa va zi zic care e treaba cu acele culori de care vorbiti voi. Pentru ca am avut terminale pe care le decodam au fost zile in care aveam si 10 si am fost suprins sa aflu ca erau modele 3g care afisau aceeasi imagine cu tente diferite sau cu saturatie diferita. Am avut alte 3 modele 3gs cu acelasi mod de afisare ca si la 3g , toate 3 erau diferite , asa ca dupa serial m-am uitat cand au fost produse si am ajuns la concluzia ca 3gs-ul cu tenta mai albastra a ecranului si un pic mai albicios era printre primele modele produse , a 2-lea in mod cronologic evea o usoara tenta galbuie a ecranului , iar cel de al 3lea facand comparatie cu primul evea tenta galbuie la alb si detinea o saturatie a culorilor mult mai pronuntata si era produs cam dupa un an de la lansare. Nu cred ca e un defect de fabricatie ci pe parcursul procesului de productie au folosit tipuri diferite , ori furnizorul (producatorul de panouri lcd )le-a modificat in timp.

  20. Este ceva normal sa nu existe 2 telefoane identice…este exact ca la masini.. Sunt identice dar una are 1998 cm cubi iar cealalta are 1995 cmc…nu poti nimeri mereu aceasi combinatie… Eu nu vad din asta o mare paguba… Mai rau e cu lumina aceea…peace!

  21. zaone buna ideea asta din articol. Am iphoneul cu cran ce da pe alb o tenta usoara de galben. am comparat cu un alt iphone 4 la brighness maxim si ala avea tenta usoara de albastru. am masurat cu un colorimetru. asta e. bine ca mere… e neglijabila chestia asta