Prima Pagina Apple FaceTime si promisiunea pe care Steve Jobs nu a respectat-o

FaceTime si promisiunea pe care Steve Jobs nu a respectat-o

      La WWDC-ul din 2010 Steve Jobs anunta pe scena ca FaceTime va deveni un standard pentru industrie de indata ce compania va face tehnologia publica. Acea promisiune a lui Steve Jobs a fost uitata de unii insa altii il acuza pe CEO-ul celor de la Apple ca a mintit atunci cand a promis ca FaceTime va fi disponibil pentru toata lumea. Steve Jobs sugera ca FaceTime-ul va putea fi implementat si de catre alti producatori de terminale mobile insa in momentul de fata tehnologia este disponibila exclusiv pentru iDevice-uri si poate Apple ar trebui sa se gandeasca serios la transformarea FaceTime intr-o tehnologie open source.

      Daca Apple ar oferi altora posibilitatea de a implementa FaceTime in propriile terminale atunci sigur s-ar gasi producatori de terminale Android sau Windows Phone 7 ori Symbian care sa o implementeze. FaceTime este disponibila pentru cateva zeci de milioane de posesori de iDevice-uri si oferirea posibilitatii de a face apeluri video catre orice alta platforma ar fi un mare mare avantaj pentru orice telefon nou lansat pe piata. Din pacate Apple nu va face acest lucru insa oare cat de bine ar fi daca nu am avea nevoie de Skype, Viber sau alte aplicatii de acest gen pentru a suna un terimnal cu Android, Symbian sau Windows Phone 7.

 • eu n-am crédit sa-mi activez facetime :)) ça de vorbit facetime am cu cine :))

 • Chatagra

  Folosesc skype de 10 ori mai mult decat facetime .. nu conteaza chiar asa de mult ca facetime merge numai pe iphone atunci cand ai alt program .

 • Asta e problema, ar fi bine sa nu fie nevoie de un alt program.

 • daca ar fi disponibil si pe alte platforme, ar fi super … pana acum e cel mai bun serviciu de apeluri video dar are marele minus ca merge doar pe MacOS/iOS …

 • e un serviciu dedicat… @cosmin e ca si cum ai spune , vai ce frumos e iphone 4 , are potential , pacat ca nu merge android pe el ca sa le convina tuturor :))

 • Cristi

  Daca ar fi asta singurul program de care am nevoie sa fac ceva ce alte telefoane fac implicit …

 • @Alin Cristian sau poti spune ca ce frumos e iOS … ce pacat ca nu merge si pe alte telefoane 🙂

 • Paul Adrian

  imi place viber dar aici ma izbesc iar de vodafone.daca ai net pe mobil de la cosmote poti vorbi pe viber dar la vodafone merge doar text.trebuie platiti inca 3-4 euro pentru voce.pot vorbi doar acasa prin wlan.am o cartela de date vodafone intrun hotspot mobil care emite wifi si nici macar prin el nu merge vocea.doar text.

 • Bogdan Tamirjean

  Mie nu-mi merg nici mesajele pe vodafone (la Viber zic), cu toate ca pana acu vreo juma’ de an mergeau si apelurile…