Apple schimba procesul de instalare a iOS-ului in fabricile partenerilor

      Zilele trecute va spuneam ca Apple utilizeaza 2 tipuri de SHSH-uri pentru a instala iOS pe dispozitivele noastre: unul utilizat pentru instalarea iOS-ului in fabrica si un altul pentru instalarea prin iTunes. iH8sn0w a facut aceasta descoperire in urma unor investigatii intreprinse utilizand iFaith insa astazi vine si ne anunta ca in cazul chip-ului A5 situatia este diferita. Se pare ca in fabrici pentru chip-ul A5 Aple utilizeaza acelasi tip de certificat folosit pentru restore-ul normal prin iTunes. iH8sn0w nu a explicat ce anume inseamna acest lucru insa teoretic existenta acestui SHSH ar putea permite extragerea si refolosirea sa.

      Cele 2 tipuri de certificate despre care am vorbit anterior erau diferite si cel pentru fabrici nu putea fi utilizate in iTunes insa daca Apple foloseste in A5 acelasi certificat atunci teoretic acesta ar putea fi extras si utilizat pentru restore cu iTunes. Desigur ca aceasta situatie se aplica in cazul celor care au achizitionat acum o tableta iPad 2, au jailbreak si ar dori sa salveze SHSH pentru a putea face din nou restore la iOS 4.3.3. Problema este ca iH8sn0w dezvolta destul de greu solutii de salvare a SHSH-urilor asa ca pana la iPhone 5 nu cred ca vom avea o metoda prin caream putea extrage un SHSH dintr-o tableta iPad 2 careia nu i-a fost facut restore vreodata.

5 COMENTARII

  1. “au jailbreak si ar dori sa salveze SHSH pentru a putea face din nou restore la iOS 4.3.3”

    concret am un ipad2 jailbrekuit cu 4.3.3
    cum pot sau as putea sa salvez shsh-ul ca sa ii fac restore in viitor la 4.3.3 ?

  2. 1. Marian eu stiam ca se poate cu iFAITH!? Tocmai mi-am salvat un 4.2.1 pt un iphone 4. Si teoretic nu mai puteam sa o fac prin Cydia sau tinyumbrella.