iOS 5 si viitoarele solutii de unlock

      In ultimele zile am observat ca foarte multa lume este interesanta de o solutie de unlock pentru iOS 4 pentru iPhone 4 si iPhone 3GS. Din pacate pentru voi nu am nici o veste buna, de fapt nu am nimic nou pentru ca Dev Team nu a mai spus absolut nimic despre lansarea vreunei solutii de unlock. Ultimele vesti legate de lansarea unei solutii de unlock aveau in prim-plan “povestea” lui MuscleNerd care sustinea ca solutia de unlock dezvoltata de catre el functiona numai pe o cartela apartinand operatorului T-Mobile din SUA.

       Ca sa va raspund la posibilele intrebari: nu, Dev Team nu va lansa o solutie de unlock pentru iOS 4 pana nu apare iOS 5 in iTunes. De fapt este foarte posibil ca Dev Team sa nu lanseze o solutie de unlock pentru iOS 4 si sa lanseze una doar pentru iOS 5 iar toti cei care vor dori unlock vor trebui sa faca update. Daca Dev Team are un exploit pentru baseband-ul din iOS 4 fiti siguri ca nu il va dezvalui acum si va astepta ca Apple sa lanseze iOS 5 cu un baseband actualizat care mai mult ca sigur va contine acea vulnerabilitate. Daca tot mergem pe ideea aceasta, Dev Team nu va lansa o solutie de unlock pana cand iPhone 5 va fi disponibil pe piata in speranta ca baseband-ul sau va fi exploatabil de asemenea. In concluzie, vreti unlock, folositi Gevey, baseband de iPad sau asteptati iOS 5.

       Acum sa vorbim putin despre cartelele Gevey ale caror zile sunt numarate in momentul de fata. Incepand cu iOS 5 beta 2 Apple a blocat posibilitatea de a mai decoda un iPhone 4 folosind o cartela Gevey 3G. Daca faceti acum update la iOS 5 si va actualizati baseband-ul nu veti putea face decodare cu Gevey insa daca faceti downgrade la iOS 4.3.5 veti putea face acest lucru. De indata ce iOS 5 va  fi lansat oficial nu veti mai putea face downgrade de baseband deloc asa ca va avertizez de pe acum sa nu faceti update la iOS 5 cand apare daca utilizati o cartela Gevey. Dupa lansarea iOS 5 aceste cartele vor deveni inutilizabile si va trebui sa asteptati o solutie de unlock de la Dev Team.

       Cam atat despre unlock si iOS 5, sper ca am acoperit toate curiozitatile voastre.

12 COMENTARII

  1. Offtopic am gasit ipad 2 de 64 cu wifi 3G la pretul de 1400 ron cu abon 15 euro pe 24 luni. Merita sa cimpar asa sau mai binw astept ipad 3??? Mersi

  2. La Vodafone cu abonament de 15 euro cu 8 GB inclus, sau ab. 19 euro cu 18GB cu vreo 100 lei mai ieftin.
    Mi se pare pret bun, dar maine totusi o sa trec pe la ei inca odata, nu cumva sa fie ceva greseala.
    Azi am vorbit cu tipul de vreo trei ori si mi-a zis ipad2 64 GB Wifi+3G.
    Revin maine cu detalii

  3. ba mie nu mi se pare corect…..si ce daca apare ios5 ; si ce daca apare iphone 5. Pot aparea la fel de bine si numeroase update-uri de firmware asa cum au aparut dupa lansarea iphone 4 , astfel incat cei cu unlockul sa aiba mereu o scuza ca “asteapta urmatorul update “..!

  4. si totusi cu un custom firmware cu baseband preserve ar trebui sa functioneze in continuare gevey si pe ios 5 cu bb 04.10.01