Prima Pagina Apple iPad 2, decolorarea ecranului si garantia

iPad 2, decolorarea ecranului si garantia

       Saptamana trecuta am scris un articol in care va prezentam diferentele dintre ecranul unei tablete iPad 2 achizitionate din Romania si ecranul unei tablete iPad 2 achizitionate din SUA. Tableta iPad 2 achizitionata din Romania de la eMAG afisa culori mai inchise, reci, fata de ecranul tabletei achizitionate din SUA asa ca am trimis un email la service-ul magazinului pentru a afla daca tableta poate fi schimbata in baza garantiei. Raspunsul a fost unul nu prea imbucurator, mai exact: eMAG nu o schimba ci o trimite la Noumax sau iStyle unde tableta este verificata si daca prezinta o problema acoperita de prevederile pentru schimbarea produsului va fi schimbata. Pe mine acest raspuns ma face sa cred ca sansele ca tableta sa fie schimbata sunt destul de mici si totul depinde de cum vor gandi tehnicienii de la iStyle sau Noumax problema.

        Stim ca la Noumax o tableta iPad 2 se schimba daca afiseaza probleme cu scapari de lumina a.k.a. backlight bleeding dar pentru probleme de genul celor prezentate mai sus nu cred ca se schimba nimic. Practic in poze avem prezentate 2 tablete care fie au fost facute de 2 producatori diferiti, fie au ecrane ce provin de la 2 producatori diferiti, fie au drivere diferite pentru afisarea imaginilor. Acest gen de diferente se intalnesc foarte des nu doar la iDevice-uri si doar in cazuri “serioase” se schimba un produs iar cum multe dintre tabletele din Romania prezinta aceasta “problema”, sansele ca ele sa fie schimbate sunt mici. In concluzie, daca achizitionati o tableta din Romania pregatiti-va pentru posibilitatea de a primi un produs care nu afiseaza culorile chiar atat de bine.

 • razvanrazy

  Am vorbit cu un prieten care lucreaza in service la iStyle si mi-a spus ca diferenta asta este din cauza unor standarde de culori/luminozitate, ce difera intre US si EU.

 • Merlin

  Eu am iPad 2 din SUA , de aia nu mi-am cumparat din Romania ca e foarte scump si nu merita , atata timp cat am putut achizitiona tableta direct de pe Apple.com

 • razvanrazy

  Felicitari. Hai sa ne mandrim cu totii care, de unde avem iPad. Eu am din UK. altcineva ?

 • Alex

  Decit eMag mai bine Okazii.ro noi sigilate garantie internationala …sunt o gramada la 18500 16g aduse din state …

 • daca are culori mai inchise, atunci sunt clade, nu reci…

 • tot mai bun e ipad 1 !!! Eu n-am avut absolut nicio problema cu el…
  Era de astept sa o dea in bara cu 2-ul…

 • Eu stiam invers, conform explicatiei unui angajat al unui retailer romanesc, I might be wrong.

 • mariuscbn

  Daca n’au retina 😀

 • Reilluminati

  V-am spus cu o alta ocazie ca difera componentele iDevice-urilor destinate pietei americane, britanice fata de cele pentru pietele est-europene sau asiatice.Nu m-ati crezut …. cu timpul o sa va convingeti.Eu am 11 ani de experienta in IT si credeti-ma ca am vazut multe ciudatenii in ceea ce priveste componentele. Regula se aplica si la produse Sony sau Toshiba.

 • Mishu

  FALS!.. am in casa 2 telefoane iphone 3gs ambele cumparate de la orange la 2 luni distanta si se vede clar diferenta de culori sii nu face apple special ideviceuri pt europa de est. Cum zicea zaone, ecranele vin de la producatori diferiti

 • B06DAN

  +1 Catalin Stelian

 • Poison

  Diferenta am observat-o si eu la un i4. Dupa ce mi-am schimbat produsul la garantie, mi s-a parut ca se vede mai clar si “retina display” este pusa mai bine in evidenta decat pe terminalul precedent, insa am crezut ca mi se pare.

 • yo detin un iphone 4 pe culori calde si nu ma deranjeaza deloc … adica la inceput am crezut ca e ceva in neregula ca am detinut si unu pe culori reci si puteam sa fac comparatie … pozele se vad mai bine pe culori calde …

 • Szilagyi Mihaly

  @zaone tableta de la emag are backlight bleeding ? Crezi ca sa rezolvat problema sa le putem schimbape garantie ?

 • Are.

 • Flop

  Salut zaone,
  Ai rezolvat ceva cu tableta decolorata?
  Eu am 2 ipad-uri, unul comandat in a doua zi de lansare (in USA) – wifi only, si celalalt, AT&T-3g cumparata cam la 1 luna de lansare ( apple store USA)
  Cea wifi prezinta si la mine o decolorare evidenta ….

  Thanks!