Apple pe locul 5 in topul celor mai inovatoare companii din lume

In editia online a prestigioasei reviste Forbes regasim un top al celor mai inovatoare companii din lume, top in care compania Apple se claseaza abia pe locul 5 insa inaintea celor de la Google si a celor de la Microsoft. Primele 4 locuri au fost ocupate de catre : Salesforce.com, Amazon, Intuitive Surgical, and Tencent Holdings iar Apple a fost plasata pe pozitia a 5-a fata de Google care ocupa pozitia a 7-a. In acelasi top compania Microsoft a fost clasata abia pe locul 86, o pozitie care nu prea prezinta realitatea in leagatura cu succesul companiei din ultimii ani.

Questioning allows innovators to challenge the status quo and consider new possibilities; Observing helps innovators detect small details—in the activities of customers, suppliers and other companies—that suggest new ways of doing things Networking permits innovators to gain radically different perspectives from individuals with diverse backgrounds; Experimenting prompts innovators to relentlessly try out new experiences, take things apart and test new ideas; Associational thinking—drawing connections among questions, problems or ideas from unrelated fields—is triggered by questioning, observing, networking and experimenting and is the catalyst for creative ideas.

     Daca va intrebati care au fost principalele criterii in baza carora cei de la Forbes au facut acest top atunci va spun acum ca vanzarile, profitabilitatea, cresterea companiei, cota de piata, “buzz-ul” generat de companie ori produsele acestea si alte cateva criterii ne-au dat aceasta ordonare a companiilor internationale. Nu stiu cat de multa lume a auzit de companiile Salesforce, Intuitive sau Tencent asa ca poate topul celor de la Forbes nu ar trebui sa se numeasca World’s Most Innovative Companies ci USA’s Most Innovative Companies.