Apple lanseaza Lion Recovery Disk Assistant care ne ajuta sa facem un stick USB pentru noul Recovery System

      In cursul acestei nopti Apple a lansat Lion Recovery Disk Assistant, o aplicatie pentru Mac OS X Lion care permite utilizatorilor sa faca un stick USB bootabil pentru noul sistem de operare. Pe langa posibilitatea de a reinstala sistemul de operare, Apple permite utilizatorilor sa acceseze noul Recovery System care ofera posibilitatea de a naviga pe web folosind Safari, posibilitatea de a folosi Disk Utility si de a face restore dintr-un backup existent in Time machine. Desigur ca trebuie sa aveti un Recovery stick deja disponibil pentru a folosi acest Lion Recovery Disk Assistant.

       Iata instructiunile care va ajuta sa faceti un Recovery HD :

  1. Deschideti Disk Utility din sectiunea Utilities a LaunchPad si selectati stick-ul USB pe care doriti sa il transformati intr-un Recovery HD.
  2. Selectati meniul Options si selectati optiunea GUID Partition Table apoi faceti o partitie de 1 GB in formatul Mac OS Extended (Journaled).
  3. Apasati Apply si asteptati ca Mac OS X sa va faca stick-ul.
  4. Dupa terminarea procesului deschideti Lion Recovery Disk Assistant si urmati cei cativa pasi ai aplicatiei pentru a face Recovery stick-ul.

       Dupa ce ati facut noul stick trebuie doar sa bootati si sa tineti apasata tasta Option in timpul bootarii apoi sa selectati noul stick. Dupa selectare el va porni automat sistemul Recovery de unde va puteti reface linistiti Mac-ul. Puteti descarca Lion Recovery Disk Assistant de aici.

6 COMENTARII

  1. Pe HDD o face automat la instalare 🙂
    @ zaone – e vre-o diferenta intre noua aplicatie si vechea metoda cu Disk Utility ?