Prima Pagina Android Europa – locul unde tabletele Android s-ar putea vinde mai bine decat...

Europa – locul unde tabletele Android s-ar putea vinde mai bine decat tableta iPad

      Conform unui analist american producatorii de produse “rivale” tabletei iPad au sanse mai mari sa intreaca Apple in Europa decat in SUA. Totul se bazeaza pe faptul ca Apple are in Europa de 4 ori mai putine magazine decat in SUA deci prezenta companiei din Cupertino pe continentul european este mai “firava” decat cea a competitorilor directi. Apple are doar 52 de magazine in Europa fata de 238 in SUA insa compania din Cupertino  are avantajul unei strategii bine determinate si a unui lant de magazine foarte bine orgainzat si administrat. Pe partea cealalta se afla competitorii directi care sunt fragmentati, au organizari complet diferite insa au un numar mai mare de magazine care nu reusesc sa vanda la fel de multe tablete precum Apple.

There is this opportunity for iPad challengers, but the competition is very fragmented. Competing with Apple will require a different approach from what we’ve seen so far. A competitor to Apple would have to put together the right content, the right price and the right channel strategy. There isn’t anyone that has all three. Manufacturers, retailers and operators we spoke with all commented on the failure of the first 7-inch tablets that attempted to compete with the iPad.

      Pe langa problema fragmentarii, rivalii celor de la Apple au probleme si cu preturile impuse tabletelor Android, mai exact preturile unor astfel de tablete nu sunt indeajuns de atractive pentru a convinge utilizatorii ca achizitionarea unei tablete Android in detrimentul unei tablete iPad este o decizie corecta. Preturile si numarul magazinelor nu sunt totul deoarece vanzatorii de tablete Android trebuie sa isi canalizeze energia spre dezvoltarea unor magazine cat mai apropiate de cele construite de catre Apple, magazine in care clientii s-ar simti cat mai comod, ar avea posibilitatea de a testa cat mai bine orice produs si ar primi tot ajutorul de care au nevoie pentru a lua o decizie informata.

      Informatiile furnizate de analistul american se bazeaza pe un studiu online derulat in Europa la care au participat peste 14.000 de persoane. Rezultatele obtinute releva faptul ca in Spania s-ar gasi cele mai multe tablete iPad iar Franta ar fi tara cu cele mai putine. In ceea ce priveste interesul pentru achizitionarea unei tablete noi: Germania se afla pe primul loc si desigur ca tableta iPad este foarte cautata acum acolo.

 • Radu

  Pe de alta parte cred ca nici tabletele android nu se gasesc ca ipad-urile in SUA. Deci e reciproca situatia.

 • oricum ar fi, in america sau alte tari dezvoltate din europa, pretul unei tablete nu este asa mare in comparatie cu salariile cum e la noi … pana la urma nu cred ca numarul magazinelor face diferenta … calitatea si alegerea fiecaruia fac diferenta … si ce daca nu sunt asa de multe magazine in europa … daca chiar vrei tableta ipad tot gasesti … este adevarat ca un apple store in romania ar scade preturile la produsele apple cred, iar vanzarile ar creste … sau o fi din cauza taxelor de sunt asa scumpe la noi?

 • CalinC

  mai ales ca tipul de livrare s-a micsorat in urma unor noi politici Aplle..;)))

 • Danmarc

  Acum ceva timp am citit despre niste diferente notabile intre ecranele unui Ipad2 cumparat in Romania si al unuia adus din SUA. Daca asta e realmente politica Apple fata de tarile mai amarate, atunci nu ma mai mira stiri precum cea de mai sus cu tabletete Android.

 • @Danmarc nu e nici o diferenta de calitate a ecranului sau ceva … e vorba doar de culori reci si culori calde … si nu se face diferenta pe tari … e pe loturi … yo detin un iphone 4 pe culori calde (fond galbui) si e chiar ok … pot spune ca pozele se vad mai bine (mai realist) pe cel cu culori calde decat pe cel cu culorile reci … diferenta o observi daca detii 2 ideviceuri si le pui unu langa altu … si e chestie de preferinte … normal ca o sa zici ca se vede mai bine cel pe culori reci (fond albastru, mai aprinse), dar este o chestie de obisnuinta cred … in unele cazuri culorile reci sunt mai suparatoare la ochi decat cele calde … deci nu e nici o politica apple privind tari gen romania … pur si simplu asa s-a nimerit …

 • Danmarc

  E foarte posibil, dar din topicul din 29 iulie de aici, de pe idevice, nu prea rezulta asta.
  Mai mult, daca ar fi asa, se poate vorbi deja de o loterie: oare ce fel de ecran imi va pica in mana? Si daca nu sunt multumit de culorile reci si vreau unul cu culori calde, se uita cineva la mine aici in Romania?
  Oricate scuse li s-ar cauta, pentru americani am fost mereu rudele sarace, de mana a doua. Si ma refer la europeni, nu la romani, care oricum sunt rupti in fund.