Video: iPhone 5 \”falsificat\” pe site-ul Apple iar Google planuieste lansarea Nexus 3 in septembrie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jxYnuHX3LCI[/youtube]

     Incepem cu un clip video in care s-a incercat “falsificarea” unei sectiuni private a site-ului Apple din Europa in care s-ar fi aflat informatii despre noul terminal iPhone 5 care deocamdata nu a fost oficial lansat. Totul se baza pe un link aflat in partea stanga jos a site-ului care de indata ce era accesat ducea la o pagina unde aveam disponibile poze si informatii despre noul iPhone 5. Din pacate pentru noi inginerii Apple nu sunt chiar atat de nepriceputi asa ca nu aflam nimic despre noul terminal pana la lansarea oficiala.

      Daca tot vorbim despre lansarea iPhone 5, aflati ca Google pregateste lansarea unui nou dispozitiv din seria Nexus care va rula o noua versiune a Android OS numita sandwitch cu inghetata sau Ice Cream Sandwitch. Google doreste sa lanseze acest nou dispozitiv in aceeasi perioada cu iPhone 5 pentru a nu pierde o parte dintre clientii Verizon carora acum le expira contractele si ar putea fi interesati de achizitionarea noului terminal al celor de la Apple. Din pacate pentru Google, nici Nexus One si nici Nexus S nu au fost terminale care sa fi inregistrat recorduri de vanzari asa ca probabil nici lansarea unui nou Nexus acum nu va conta prea mult.

We have been told that Google is looking to push up the release of Ice Cream Sandwich devices as Apple’s iPhone 5 is expected in September or October, and the Mountain View-based company doesn’t want potential customers coming out of contracts (especially original DROID owners) and “drooling over the iPhone 5.

23 COMENTARII

  1. Nu stiu daca urmatorul Nexus va avea succes, dar Ice Cream Sandwich e un OS pe care toata comunitatea Android il asteapta cu nerabdare. Se presupune ca va unifica platformele pt telefoane si tablete si va inlatura fragmentarea in Android.Plus ca aduce o gramada de noutati din care Apple s-a “inspirat ” major pt iOS 5.

  2. ai dreptat quest…ios5 s-a inspirat foarte mult din ceea ce noi numim Android-sistem de operare open source. asta e…concurenta neloiala. fiecare cumpara ce vrea.

  3. Eu cred ca iOS5 facea si singur aceste lucruri, dar daca Android nu copia iOS-ul asa cum este atunci nu avea iOS5 de unde sa ” copiaza ” acuma.

  4. plus ca se uita un lucru ca gagiu a plecat din Apple,stiind bine ce se intimpla acolo si la ceva timp…hop,un software,mai mai,cum e viata asta cite odata..:))

  5. @CalinC Ai dreptate poate androizii de aici inca nu au auzit ca Android a fost creat de fost vicepresedinte Apple ( eu cred ca atat este destul sa stim cum sa nascut Androidul, nenea’ a dus cu el proiectul iOS la Google, au modificat putin si iata s-a nascut un Robot verde numit Android, mie mi se pare ca au luat niste lucruri si din symbian si asa au reusit sa faca robotu’ asta bolnav )

  6. pe mine nu ma deranjeaza cine de la cine fura,asta e treba lor sa isi rezolve problemele,dar devine iritant cind..uite,vezi,ios-ul iar a “imprimutat”de la android,asa si?sint instante si alte minuni sa isi protejeze “creatiile”…nici una nici cealalta nu sint usi de Biserica,asta e clar..

  7. de fapt nu a imprumutat de la android, a imprumutat de la cine a imprumutat android :)) android tot imprumuta de aceea este free ca ei nu platesc pentru nimic ( ei imprumuta ) Da, deranjat este ca androizii astia observ daca apple “imprumuta” OTA, notifications bar, Twitter… dar nu observa ca Androidul in sine este un iOS combinat cu symbian si ceva de la HTC

  8. Voi vorbiti de Andy Rubin, creatorul Android, sau nu stiti ce vorbiti ? Rubin a plecat de la Apple in 1992 – ce iOS era atunci ?
    Sa va mai reamintesc ca inceputurile Android dateaza din 2003 ?
    Mai dati cu ochii prin Wikipedia inainte sa va lansati in aceleasi aberatii ca intotdeauna.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
    Pentru voi Apple e la originea a tot ce se invarte in universul asta !
    FANBOYS

  9. @guest nu vorbim de Andy Rubin, nu stiu numele lui neanea’ dar stiu ca a plecat de la Apple inainte cu 2 sau 3 de a lansa iOS pe piata ( deci avea toate proiectele si tototot despre iOS, Steve Jobs nu l-a dat in judecata ca a folosit multe lucruri din iOS in Android pentru ca nu avea R-ul ala mic in cerculet 😉 deci nu poate face nimic, in stirea respectiva au vorbit mai precis despre gesturile multitouch si interfata din ce gesturile sunt 100% la fel si interfata cam 70% si 25% din symbian si 5% din HTC ( de la HTC ma refer la HTC weather si astea specifice HTC ).

  10. @quest:

    cum a gasit Newton legea gravitatie? Apple,
    in ce tragea Wilhelm Tell cu arcul? in Apple
    ce au unii fanboys in loc de creier? Apple

    Acum vor urma „criticile” ….

  11. da si Apple a dezvoltat ios chiar in iarna lui 2006….inainte sa il lanseze in 2007?….adica eu nu stiu cum se mai lucreaza la Ambulanta pt ca nu mai sint acolo,nu ma mai intailnesc cu colegi…sint rupt de realitate,cred ca asa sta treaba si cu nenea ala,s-a rupt de realitate….:)))

  12. Am cautat stirea respectiva, dar nu l-am gasit am vrut sa pun un link aici sa cititi si voi, era vorba ca iarasi o sa lucreze la Apple si asa ca a folosit multe lucruri din iOS precum gesturile multitouch si a copiat si interfata grafica.

  13. Oameni buni – daca Android a inceput in 2003, inseamna ca avea un kernel si un cod sursa atunci. Deci alea nu au nimic de a face cu Apple.
    Puteti sa-mi spuneti ce a pus Apple original in primul iPhone in afara de iOS ? Nimic. Si nimeni nu i-a dat in judecata ca au folosit tehnologiile tuturor.
    Uitati-va si voi cat de ridicoli sunt cu atatea procese si incercari de blocare a vanzarilor concurentilor. Pai se pare ca nu prea sunt in stare de nimic creator, din moment ce toate inovatiile din iOS 5 vin de la Android.
    Trebuie sa admit ca au creat valul cu smartphone-urile, dar acum sunt dusi de val si nu vor sa accepte asta. Cam de vreo trei sferturi de an au pierdut suprematia si or sa se duca mai mult in jos cu politica asta.
    Cu toti banii lor, nu or sa mai fie niciodata in frunte.
    Stati cu Apple pana o sa junga un produs si un OS de nisa, cum e si MacOS.

  14. ok,fie cum spui,dar sint curios ce o sa se intimple cu cei care au sg1si 2 dupa ce apare android 4,cine o sa schimbe ce?….:))..nu vedeti ca,androidul si smart-ul,trebuie de fiecare data up de mobil,3gs-ul meu il mai folosesc un an,voi deja trebuie sa va pregatiti sa va scimbati smart-urile,samsung,htc si ce mai utilizati…

  15. @guest Poate Apple avea baza din 2002, de unde stii??? Apple nu da afara informatii precum Android ( cand apara un smartphone cu Android aflam cu un an inainte, dar despre produse Apple aflam numai cand Steve Jobs le prezinta ). Baza la Android este Linux ( kernel ) dar interfata, gesturile vine de la iOS, in 2003 avea codurile si baza dar in rest nimic ( in 2003 nu aveau proiectul Android pentru smartphone si mie mi se pare putin suspect ca au iesit cu un an dupa iOS cu interfata si gesturile din iOS, poate tu nu observi dar daca Android avea baza din 2003 si a fost lansat in 2008 dupa ce a fost lansat deja si iPhone 3G atunci inseamna ca Apple avea din 2002, sau pentru Apple nu a trebuit sa asteapta 5ani pe cineva de la cine sa copiaza, ei au facut singur ). Si cum nu a folosit nimic original in primul iPhone ( acesta deja chiar nu inteleg ) ai vazut cumva un smartphone cu multitouch, ecran touch de 3,5″, cu specificatii tehnice si cu sistem de operare ce sa seamana cu iOS??? Tu poate ca te referi la lucru ca nu ei au inventat componentele si nici telefonul nu ei au inventat ( cum isi permit sa foloseasca functia de telefon daca nu ei au inventat-o, rusine 🙂 ).

  16. Da, este chiar bine facut, dar totusi nu inteleg de ce ar facea asa ceva Apple………. Deci este profi videoul, numai ca se stie ca este Fake