Editorii Gizmodo scapa fara sa fie trimisi in judecata in scandalul prezentarii iPhone 4

      Sunt sigur ca multi dintre voi nu au uitat ca anul trecut Gizmodo prezenta in premiera mondiala terminalul iPhone 4 pe care Apple avea sa il dezvaluie mai apoi in cadrul WWDC 2011. Povestea a fost demna de un film de Hollywoow, a implicat pierderea terminalului intr-un bar, gasirea sa de catre o persoana, telefoane date la Apple si vanzarea catre Gizmodo pentru 5.000$. Atunci Apple a depus o plangere impotriva celor de la Gizmodo iar politia a efectuat perchezitii atat in casa editorului John Chen care a prezentat terminalul cat si intr-unul dintre birourile agentiei Gawker Media care detine site-ul Gizmodo. Acum la aproape un an distanta procurorii din San Mateo au decis sa nu trimita in judecata niciuna dintre persoanele implicate in prezentarea terminalului iPhone 4 pe site-ul Gizmodo.

      Procurorii vor trimite totusi in judecata persoanele care au stiut de existenta terminalului iPhone 4 insa nu au anuntat compania Apple. Practic Gawker Media si John Chen scapa basma curata iar 2 persoane vor fi condamnati la pedepse cu inchisoarea sau cel mai probabil vor primi o suspendare a pedepsei si multe ore de munca  in folosul comunitatii. Acest scandal dintre Apple si Gawker Media a dus la racirea relatiilor dintre cele 2 companii iar nici un reprezentant al Gawker Media nu a mai fost invitat de atunci sa participe la prezentarea vreunui produs al companiei Apple. Iata ce au avut de declarat cei de la Gawker Media :

We are pleased that the District Attorney of San Mateo County, Steven Wagstaffe, has decided, upon review of all of the evidence, that no crime was committed by the Gizmodo team in relation to its reporting on the iPhone 4 prototype last year. While we have always believed that we were acting fully within the law, it has inevitably been stressful for the editor concerned, Jason Chen, and we are glad that we can finally put this matter behind us.

       De la Apple nu avem nimic oficial insa nu cred ca vor mai intinde acest scandal prin atacarea deciziei procurorilor.