UPDATE – Apple intrece din nou Exxon Mobile, devine cea mai valoroasa companie din lume

     Aseara va spuneam ca Apple a devenit pentru cateva minute cea mai valoroasa companie din lume in baza capitalizarii bursiere. Din pacate Apple nu a reusit sa se mentina pe pozitii ieri asa ca Exxon Mobile a depasit compania din Cupertino inaintea inchiderii bursei americane. Astazi cele 2 companii au schimbat din nou locurile insa de data aceasta diferenta dintre ele afost de aproape 5 miliarde de dolari insa Exxon Mobile a reusit sa isi revina si a intrecut din nou Apple insa bursa americana este inca departe de a fi inchisa.

     Actiunile celor 2 companii fluctueaza constant la bursa americana deci in urmatoarele ziel/saptamani este posibil sa mai vedem cateva rocade care probabil nu se vor incheia cu Apple in avantaj. Interesant este ca Apple a reusit sa devina pentru prima oara in istorie cea mai valoroasa companie americana desi Steve Jobs este in concediu medical. Multi s-ar fi asteptat ca un asemenea succes sa i se datoreze celui care a pus bazele companiei din Cupertino insa iata ca si fara el Apple este o companie foarte puternica. Apple o duce bine acum dar ganditi-va cum vor sta lucrurile dupa ce vor fi lansate iOS 5 si iPhone 5.

UPDATE: Apple incheie ziua find catalogata drept cea mai valoroasa companie din lume conform capitalizarii bursiere. Apple are o valoare a capitalizarii bursiere cu 7 miliarde de dolari mai mare fata de Exxon Mobile.