Android si iOS detin peste 61% din piata smartphone-urilor

    In ultimul an vanzarile de smartphone-uri au crescut extrem de mult iar sistemele de operare Android si iOS au avut cele mai consistente cresteri. Cele 2 sisteme de operare detin peste 61% din piata smartphone-urilor in timp ce Symbian OS si BlackBerry OS insumeaza doar o treime din piata. Explozia in vanzari au inregistrat-o terminalele cu sistem de operare Android deoarece cota de piata a acestui sistem pentru smartphone-uri a crescut intr-un an de la 17.2% la 43% in timp ce Apple a adunat doar 4% ajungand la o cota de piata de 18%. Android OS este cel mai folosit sistem de operare pentru smartphone-uri insumand aproape jumatate din totalul pietei smartphone-urilor, un lucru normal avand in vedere cati producatori il utilizeaza.

     Acum probabil va intrebati care companie a pierdut cea mai mare cota de piata, nu? Daca nu ati ghicit inca atunci va spun ca Nokia este marele pierzator al acestui an, compania Finlandeza pierzand nu mai putin de 18% din cota de piata detinuta anul trecut. Pe viitor tot Android OS va avea cel mai mult de castigat pentru ca sistemul de operare al celor de la Google este utilizat in tot mai multe smartphone-uri iar iOS-ul celor de la Apple ramane exclusiv pentru terminalele iPhone care se vand in doar 2 exemplare. Android OS este rege in domeniul smartphone-urilor si din cate se pare nu va fi detronat prea curand.

19 COMENTARII

  1. Bine, nici comparatia nu e cea fireasca, daca e sa fiu putin carcotasi. Pentru ca Symbian, insumat cu locul patru detine “doar” o treime din piata. Practic ai adunat locul 1 cu locul 3, si locul 2 cu locul 4, or cotele de piata se cumuleaza intre producatori consecutivi. De bine, de rau, in scadere sau nu, symbianul e pe 2, nu iOS-ul cum ar deduce cineva daca ar citi doar titlul.

    Iar pierderile sunt in puncte procentuale, nu in procente.

  2. Conteaza cati bani ia Google din Android si conteaza cati bani ia Apple din iOS . Are rost sa mai continui sa spun ca Google face doar munca voluntara ?

    E amuzant Microsoft cu al lui 1.7% din piata 🙂
    Asta e principalul looser .

  3. @kff: google merita felicitari, nu doar ptr ca ofera gratuit un sistem de operare, dar si investesc fonduri ptr dezvoltarea acestuia si sprijina comunitatea open source

  4. Normal ca Android conduce ca are in jur de 1.000 de terminale ce folosesc Android si Symbian are multe dar iOS are doar 10, deci sta bine ca are 18% ( aproape jumatate cat detine android cu 1.000 ).

  5. gimmy draga, sunt si enspe chinezarii cu ecran rezistiv si android pe el… de motorola,samsung,lg mai ales , nu mai vb…

  6. Usor usor Android o sa acapareze piata, exact cum a facut Windows, pt simplul fapt ca sunt platforme deschise. Apple will have to settle for being second best.

  7. nu chiar 1.000 da sunt foarte multe ( jay tech, clone de tablete iPAD, si multe chinezarii ) folosesc Android pecum flytab Midtab hitab, archos si mai multe ( nici nu stiu cate feluri sunt ele ) plus Samsung, LG, Sony, HTC, Motorola, Acer, HP,……………… deci sunt foarte multi daca calculezi asa ca si samsung are undeva pe la 30-40 si Lg si HTC ajungi la un numar foarte mare ( nu am stat sa le numar )

  8. Apple e un produs premium iar restul … e .. restul . Diferenta intre Mercedes si Opel . Adresabilitate diferita , clienti cu pretentii diferite .

  9. Ramai la Sagem sau la un Nokia 3310 cu carcasa schimbata si baterine noua , chinezeasca . E ceea ce meriti . Marunt pentru marunt .

  10. @KFF … Daca unu isi cumpara 2 telefoane (ca asa are chef) si da aceeasi bani cat ar putea da pe un iphone … dar nu o face … Tot “marunt” e ??? … interesant conceptul tau de a ierarhiza oamenii dupa cat cheltuie pe un telefon 🙂