Apple a castigat interdictia de vanzare a Galaxy Tab 10.1 in baza unor documente inselatoare?

      Unul dintre punctele cheie ale sistemului prin care Apple a convins o instanta din Germania sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa a fost design-ul asemanator dintre cele 2 tablete. In imaginea de mai sus avem prezentata in partea dreapta sus tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 cu aspect ratio 1.46 iar in partea de jos tableta iPad 2 cu aspect ratio 1.30 si Samsung Galaxy Tab 10.1 cu aspect ratio 1.36. O publicatie din Olanda ar fi descoperit ca imaginile folosite de catre Apple in fata curtii germane prezinta o tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 mult mai lata decat este ea in realitate, o tableta care seamana mult mai bine cu iPad 2.

Photographic evidence submitted by Apple, found on page 28 of the German complaint, shows two pictures: the iPad 2 and the alleged Galaxy Tab 10.1, accompanied by Apple’s claim that the “overall appearance” of two products is “practically identical.”

But the picture Apple submitted of the Tab is inaccurate and does not match the real Galaxy Tab 10.1, Webwereld discovered. Further investigations have verified this assessment. The Galaxy Tab due on the European market is taller and more oblong than the iPad 2. However, the shape of what Apple claims to be a Tab 10.1 resembles the iPad very closely.

      Avocatii Apple si-ar fi bazat argumentele in baza acestor fotografii si daca va uitati atent la ele observati ca in imaginea de jos tabletele au dimensiuni aproape identice insa in realitate tableta celor de la Samsung arata precum in imaginea din dreapta sus. Daca avocatii Apple au folosit imagini gresite si au indus in eroare instanta care a decis interzicerea vanzarii tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa atunci undeva in sistemul de drept din Germania exista o problema. Desigur ca o problema foarte mare exista si la avocatii companiei Apple si daca aceste imagini au stat la baza deciziei luate in Germania atunci avocatii care au pledat in proces ar trebui trasi la raspundere.

       E greu dar nu imposibil de crezut ca Apple ar fi recurs la asemenea terteipuri pentru a avea castig de cauza insa deocamdata nimeni nu stie daca imaginile au stat la baza luarii deciziei de catre curtea din Germania.