Prima Pagina Apple Apple a castigat interdictia de vanzare a Galaxy Tab 10.1 in baza...

Apple a castigat interdictia de vanzare a Galaxy Tab 10.1 in baza unor documente inselatoare?

      Unul dintre punctele cheie ale sistemului prin care Apple a convins o instanta din Germania sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa a fost design-ul asemanator dintre cele 2 tablete. In imaginea de mai sus avem prezentata in partea dreapta sus tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 cu aspect ratio 1.46 iar in partea de jos tableta iPad 2 cu aspect ratio 1.30 si Samsung Galaxy Tab 10.1 cu aspect ratio 1.36. O publicatie din Olanda ar fi descoperit ca imaginile folosite de catre Apple in fata curtii germane prezinta o tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 mult mai lata decat este ea in realitate, o tableta care seamana mult mai bine cu iPad 2.

Photographic evidence submitted by Apple, found on page 28 of the German complaint, shows two pictures: the iPad 2 and the alleged Galaxy Tab 10.1, accompanied by Apple’s claim that the “overall appearance” of two products is “practically identical.”

But the picture Apple submitted of the Tab is inaccurate and does not match the real Galaxy Tab 10.1, Webwereld discovered. Further investigations have verified this assessment. The Galaxy Tab due on the European market is taller and more oblong than the iPad 2. However, the shape of what Apple claims to be a Tab 10.1 resembles the iPad very closely.

      Avocatii Apple si-ar fi bazat argumentele in baza acestor fotografii si daca va uitati atent la ele observati ca in imaginea de jos tabletele au dimensiuni aproape identice insa in realitate tableta celor de la Samsung arata precum in imaginea din dreapta sus. Daca avocatii Apple au folosit imagini gresite si au indus in eroare instanta care a decis interzicerea vanzarii tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa atunci undeva in sistemul de drept din Germania exista o problema. Desigur ca o problema foarte mare exista si la avocatii companiei Apple si daca aceste imagini au stat la baza deciziei luate in Germania atunci avocatii care au pledat in proces ar trebui trasi la raspundere.

       E greu dar nu imposibil de crezut ca Apple ar fi recurs la asemenea terteipuri pentru a avea castig de cauza insa deocamdata nimeni nu stie daca imaginile au stat la baza luarii deciziei de catre curtea din Germania.

 • Globuz

  Era de asteptat

 • alex

  excrocherie marca apple …….

 • Bogdan

  De smecherii din acestea se ocupa si Microsoft in vremurile de glorie

 • KFF

  Stai linistit ca Apple are avocati cu A mare . Ce se scrie pe un site-doua cu dovezi bizare (ma indoiesc ca vreun site are acces la dosarele procurorilor din Germania , hai sa fim seriosi ….) e una si ce prezinta avocatii e alta .

 • Ce procurori? Nu e caz penal, e un caz privind brevete de inventie.

 • edy

  Penibil. Chiar si daca dimensiunile erau aceleasi nu era un motiv suficient sa interzica comercializarea tabletei samsung 10.1. Toate televizoarele au forma dreptunghiulara(ma refer la plasme, LCD, LED samd), iar dimensiunea lor este aproximativ aceeasi, dar nu ii vad pe aia dandu-se in judecata pentru dimensiunile televizoarelor lor.

 • lexen

  unde a disparut search’ul de pe prima pagina? apare doar search iphone apps… 😐

 • John

  Nu e ca la televizoare, Apple a inventat tableta, deci clar ca toate seamana cu iPad-ul! Mai mult sau mai putin…

 • guest

  Jenant – si pt Apple dar si pt judecatorii din Germania.

 • edy

  @John: Apple nu a inventat tableta, apple doar a facut iPad-ul.
  Cineva a inventat televizorul si ceilalti s-au conformat si l-au luat ca un standard. Nimeni nu a considerat asta ca fiind un furt.

 • Soulyd

  Eu nu cred ca au luat decizia doar dupa o fotografie si nici macar nu cred ca fotografia acela a fost prezentata macar….

 • cond0r

  @zaone uita.te in documentul publicat de olandezi la pagina 36 / 44.
  Se vede clar acolo ca tableta Samsung este mai ingusta (falsificau toate pozele in cazul asta ).

  Eu nu cred ca decizia a fost luata, analizand doar acel document (respectiv imaginile).

  PS: Sa nu uitam ca Samsung avea pregatita o alta tableta (mai groasa, mai patratoasa etc) total diferita, inainte de prezentarea iPad 2.

  http://www.gforgames.com/gadgets/news-gadgets/samsung-galaxy-tab-101-redesigned-apples-ipad-2-release-date-pricing-7052/

 • Wesmike

  Asta este o prostie. Doar cei de la Samsung au stat ca prostii? Nu au văzut ca nu e vorba de tableta la care face referire Apple? Sau nu își recunosc propriul produs! Nu cred ca imaginile au de a face cu decizia tribunalului. Nemtii nu dau sentinte scrise pe genunchi. Dacă era la noi in tara puteam crede ca a fost corupta o instanța. Dar in Germania, putin probabil!

 • Boboc

  hahaha,ce ma distreaza cand vad asa comentariile unora care scriu fara sa gandeasca.
  In niste judecatori care iau decizii pe baza unor dovezi nu aveti incredere dar intr-un zvon aveti incredere? 🙂

 • CalinC

  ..:))).da corect boboc,rusine Apple,ca ati cerut un drept si culmea a fost si aprobat…i-a,vreau sa va aud,Germania este corupta!si nu asa,la nivel international…..mai,mai ce iti e si cu fanboy astia..:))

 • Doc

  Sunt unii pe aici, 50 de comunism nu se uita usor, care cred ca si-n Germania se umbla cu fofarlica ca la romanica! Wake-up boys!

 • bodoo69

  ++++++++++++
  si aia au luat in considerare doar niste poze?!?

  crezi ca nu au adus ei acolo tabletele in carne si oase??

  ++++++++++++

 • Soulyd

  Sigur ca nu erau falsificate pozele si sigur ca au verificat tabletele in sine nu dupa niste poze…………. A pornit un zvon si sunt unii care cred ca asa si este! Eu nu cred ca nimeni din judecatorie nu a vazut sau are galaxy tab 10.1 sa poata sa vada cum este in realitate ( in caz ca au aratat doar poze, ce eu nu cred ), decizia nu a fost luata in 10minute ca sa nu poate verifica nimeni tabletele sa vada daca este vorba despre copiere sau nu….

 • guest1

  daca atat se poate

 • Oaky

  Nu stiu cum cineva crede ca o instanta fie ea din germania sau romania poate da o sentinta bazata pe niste poze … Cu siguranta au fost aduse tabletele “in carne si oase” si cu atat mai greu de crezut ca o sentinta se poate da in baza unor poze.

 • Soulyd

  Este clar ca nu este nimic realistic in acest zvon, doar samsung a vrut sa credem ca ei sunt nevinovati si ca Apple a castigat la judecatorie ca au aratat poze false ale produselor!

 • Tigris Regalis

  @zaone: Ai uitat să prezinți update-ul la știre, cu declarația judecătorului în cauză care confirmă că a ținut ambele tablete în mână înainte de a lua decizia, nu s-a bazat doar pe poze – cum de altfel și era de așteptat.