Prima Pagina Apple Apple creste productia de terminale iPhone inaintea lansarii iPhone 5

Apple creste productia de terminale iPhone inaintea lansarii iPhone 5

     Peste doar cateva saptamani Appe va prezenta terminalul iPhone 5 lumii intregi insa acum compania modifica datele privind numarul de unitati iPhone produse de catre partenerii sai. Se pare ca Apple a marit numarul de unitati iPhone ce urmeaza sa fie produse in a doua jumatate a anului 2011 de la 50 de milioane la peste 56 de milioane iar jumatate din aceste unitati vor fi iPhone 5 urmand ca restul sa fie iPhone 3GS si iPhone 4. Desigur ca vorbim doar despre estimari insa este interesant ca pentru lansarea iPhone 5 Apple are pregatite doar 5.6 milioane de unitati in timp ce pentru a doua perioada a anului 2011 Apple pregateste 20 de milioane de unitati special pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Apple has upward adjusted the total order volume for iPhones, consisting of iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4 CDMA and iPhone 5, for the second half of 2011 by 12-13%, from 50 million units originally estimated at the end of the second quarter of 2011 to more than 56 million units. iPhone 5 will account for 25.5-26 million units, according to Taiwan-based supply chain makers.

      In ultimul sfert fiscal al anului 2011 Apple a vandut putin peste 20 de milioane de terminale iPhone deci o cifra de 56 de milioane pentru urmatoarele cateva luni ale anului 2011 nu este greu de crezut mai ales ca vine perioada sarbatorilor de iarna. Anul trecut Apple a vandut cele mai multe terminale iPhone in lunile noiembrie – decembrie si anul acesta lucrurile ar putea sta la fel mai ales ca perioada va coincide cu lansarea in anumite tari de pe glob. In concluzie, Apple se pregateste sa vanda indeajuns de multe terminale pentru a isi mentine pozitia de lider pe piata smartphone-urilor iar iPhone 5 terminalul pe care”cade ” toata atentia.

 • Sunny

  Ziua in care ar trebui sa fie conferinta cam cu cat timp inainte ar trebui sa o anunte? Ma gandesc la invitatii trimise si toate cele. Pana la urma ramane 7 sept,evenimentul ipod in care vor adauga si iphone5?

 • Saptamana viitoare probabil vor trimite invitatiile. Nu se stie sigur data la care va fi tinut evenimentul.

 • Sunny

  Apropo de graficele aparute. Oare ce sanse sunt sa vedem un iphone 5 cu ecran de o rez 1280×720 pixeli? Urmatoarele smartphone-uri cu asa ceva vor sosi pe piata.

 • Parerea mea, zero sanse.

 • Victor Bulgar

  @Sunny – nu prea sunt sanse, din moment ce cu o asa rezolutie, diagonala ar trebui sa fie de 4,5″, ca sa se mentina densitatea de 326ppi, pe care o are Retina. Iar iPhone-ul nu cred ca va depasi 4″ vreodata, deci este irelevant sa cresti densitatea px-ilor, atat timp cat Retina Display este aproape de ideal. La 4″ ar putea avea 1080 x 720, cu acelasi raport 3:2.