Prima Pagina Apple MacBook Air – un competitor puternic pentru producatorii de laptop-uri

MacBook Air – un competitor puternic pentru producatorii de laptop-uri

      MacBook Air-ul celor de la Apple a avut parte de un upgrade luna trecuta cand compania din Cupertino a lansat o versiune mai puternica si mai bine echipata decat cea prezentata si lansata in luna octombrie a anului trecut. Noua versiune a MacBook Air este mai rapida decat cel mai scump MacBook Pro din 2010 si este mult mai ieftina deci pentru orice utilizator reprezinta o optiune logica. Pentru producatorii de laptop-uri, MacBook Air-ul se dovedeste a fi o problema in principal din cauza popularitatii de care produsul celor de la Apple a castigat-o in ultima vreme.

The PC world is buzzing lately about how laptop manufacturers are struggling to compete with Apple’s MacBook Air, which has exploded in popularity since the introduction of the third-gen model in 2010. This year’s fourth-gen update is proving to be the must-have laptop of the year. For every laptop manufacturer not named ‘Apple,’ the race is on to make new super-thin and super-light laptops. Here’s a question for you: why didn’t HP, Dell, Acer, Samsung, or some other huge PC manufacturer build the Air before Apple? The answer is: They did.

       Se pare ca producatoriid e PC-uri incep sa fie ingrijorati de atentia pe care MacBook-urile o primesc in ultima vreme. Conform celor de la PCWorld, producatorii de PC-uri incearca sa faca pe plac consumatorilor si nu pun un asa mare accent pe schimbari radicale care le-ar putea afecta vanzarile in mod pozitiv ori negativ. Apple a renuntat de exemplu la unitatile optice in MacBook Air si a ales sa introduca SSD-uri foarte rapide insa producatorii de PC-uri nu fac acest lucru pentru ca studiile de piata le spun faptul ca in momentul de fata consumatorii nu doresc acest lucru.

Sony and Dell built nearly-great products with critical flaws and instead of challenging their engineers and designers to find ways to address those flaws, they concluded that nobody really wanted these systems. Apple didn’t give up, though. Drive too thick and too slow? Apple commissioned a special case-less SSD that could fit in its slim design. It worked to make the motherboard smaller, the components cheaper, and crammed as much lithium polymer battery as it could fit in the case. By 2010, the Air had evolved from an overpriced, underpowered status toy to the must-have computer of our day.

       Marea diferenta dintre Apple si restul este ca Apple rareori ofera utilizatorilor ceea ce au ei nevoie ci le ofera ceea ce considera compania ca au nevoie. Asa s-a intamplat cu iDevice-urile, asa se intampla si cu Mac-urile si deocamdata consumatorii se multumesc, cu aceasta strategie avand in vedere ca in ultimii ani Apple a inregistrat vanzari din ce in ce mai mari. Din punctul meu de vedere, producatorii de PC-uri inca au un mare avantaj: pretul. Daca laptop-urile ar fi comercializate la aceleasi preturi precum Mac-urile atunci multi ar renunta la a mai achizitiona un PC si ar trece la Mac pentru stabilitatea si fiabilitatea oferita de un asemenea sistem. Preturile mari ii fac pe multi sa isi scoata din cap ideea achizitionarii unui Mac insa in viitor lucrurile se vor schimba radical.

 • Boboc

  Si pe mine ma incanta noul Air.

 • guest

  Se vor schimba radical cum ? O sa reduca Apple preturile ?

 • Pai daca ar reduce Apple preturile ar fi concurenta neloiala fatza de ceilalti :)) … adica raport calitate/pretz imbatabil

 • @Cosmin Razvan cand o sa ajunga la pretul unui Lenovo care este cu 500 de euro mai ieftin si cu performante mai bune atunci poate nu o sa mai fii la fel de ignorant ca acum.

 • @locohaust adica ce vrei sa zici? :)) ca nu inteleg … ignorant in ce sens? nu detin nici Lenovo, nici Macbook Air … dar stiu ce inseamna un Macbook Air si stiu ce inseamna si un laptop cu 500-600 euro mai ieftin … oricum pretul din America (1100 $ costa cel de 13 inci) e comparabil cu pretul laptopurilor de la noi … dar un produs Apple pe piata noastra bineinteles ca e aproape dublu

 • nu ma refeream la macbook air care nu prea are competitor pe segmentul lui ci la un alt produs apple in art vorbindu-se si despre produsele apple la general si preturile lor.
  Cele ce nu au competitie , este ok sa aiba un pret care se bazeaza pe lipsa de concurenta, dar daca e sa cumpar un macbook pro care costa cu 500 de euro mai mult ca un alt produs care face mai multe si pe care poate fi instalat mac os lion sau altul atunci nu as da banii, pe un macbook air da, i-as da.

  apropo ce inseamna un produs cu 500 de euro mai ieftin? lumineaza-ma si pe mine ca eu nu stiu,

 • pai tu ai zis de un produs cu 500 euro mai ieftin … nu yo 🙂 … presupun ca te-ai referit la un laptop cu hardware cel putin la fel sau mai bun ca un macbook, nu?

 • onu

  “laptop cu hardware cel putin la fel sau mai bun ca un macbook”

  si la acelasi pret? :)) vrem exemplu!!!!

 • Am citit mai sus in articol ca este o optiune logica. Am intrat pe primul magazin unde am gasit apple si am gasit cel mai ieftin core 2 duo 40 mil, cel mai ieftin i5 55 mil, cel mai ieftin i7 69 mil. Chiar nu stiu este o optiune logica.
  Iar povestea cu iti dam ce credem noi ca ai nevoie nu ce hotarasti tu este tipic pentru americani.

  Dar e doar parerea mea si …

 • Depinde de magazin. Nu ai spus preturile la Apple. Daca te uiti in magazinele online vezi ca Macbook-urile au preturi mari iar laptop-uri cu aceeasi configuratie ori cu, configuratii mai bune sunt mai ieftine.