Politica \”anticompetitiva\” si brevetele de inventie au stat la baza achizitionarii companiei Motorola

    In ultimele luni Apple a pornit una devarat atac impotriva producatorilor de terminale Android, atac pe care cei de la Google incearca acum sa il opreasca ajutand unii producatori in procesele impotriva Apple. Totusi pentru a ramane competitivi cei de la Google au decis ca achizitionarea companiei Motorola ar aduce un portofoliu de brevete foarte important pentru supravietuirea sistemului de operare Android OS. CEO-ul Google, Larry Page, a declarat ca actiunile celor de la Apple au constituit unul dintre principalele motive care au “fortat” Google sa ia decizia de a achizitiona Motorola si de a intari portofoliul de brevete al companiei, portofoliu care va ajuta la blocarea tentativelor companiei Apple de a bloca ascensiunea Android OS.

The U.S. Department of Justice had to intervene in the results of one recent patent auction to ‘protect competition and innovation in the open source software community’ and it is currently looking into the results of the Nortel auction. Our acquisition of Motorola will increase competition by strengthening Google’s patent portfolio, which will enable us to better protect Android from anti-competitive threats from Microsoft, Apple and other companies.

     Desigur ca Apple nu este singurul “lup mare si rau” care ataca Android-ul pentru ca si Microsoft a dorit sa ia o “bucata” din veniturile producatorilor de terminale care ruleaza acest sistem de operare iar HTC plateste deja catre Microsoft cate 5$ per unitate pentru vanzarea unor anumite modele de smartphone-uri. Pe scurt Google s-a vazut pusa la colt de 2 dintre cele mai mari companii din lume si se apara prin achizitionarea companiei Motorola care ii ofera infrastructura necesara construirii unor terminale proprii poate mai bune decat cele existente acum pe piata.

13 COMENTARII

  1. Ma bucur ca a fost facuta aceasta achizitie. Poate cei de la Google vor scoate ceva cu totul nou, sau poate cei de la Apple se vor simti amenintati si vor incerca sa scoata ceva mai nou si mai performant. Only good things will come out of this competition. =3

  2. Nu confundati Motorola cu Motorola Mobility (adica divizia de telefoane si tablete) . S-a cumparat doar Motorola Mobility.

    Motorola are mai multe divizii : Motorola Solutions , Motorola Mobility , etc .

  3. zaone – cred ca visezi . Google sau Android sa supravietuiasca ? Pai au crescut enorm si sunt la vreo de doua ori cota de piata a iOS. Chiar si la tablete au furat 20% din cota iPad.
    Chiar a fost pusa la colt !

  4. Profitul o sa vina usor usor. Poate google e ca motorul diesel. Se incalzeste mai greu dar merge mult si consuma putin. I’m just sayin’.

  5. foarte bine ar fi daca sar ridica mai multe firme si mai multe sisteme de operare atunci ar avea de castigat consumatorul si nu cred ca google sa vazut pusa la colt totusi google are ceva bani nu este un x firma ma gandesc de ce nu sa gandit apple la acest lucru ca, sa spus ca au nu stiu cati bani

  6. @KFF: Pe asta se bazeaza si Apple atunci cand cere preturile pe care le cere pe iDevices, si anume pe consumatorii care cheltuiesc banii fara sa se gandeasca. De aceea Germania nu are datorii fata de alte tari precum au Statele Unite. Germania – Diesel – incet dar sigur America – Benzina – Risipa.

  7. N-am vazut inca o companie din Germania producatoare de smartphonuri/it sa fie prima/a doua companie din lume …. Din cauza ca dieselul e mai …. lent 🙂

  8. Și așa Google le va face producătorilor de telefoane Android și mai multă concurență decât a făcut-o până acum cu cele două telefoane Nexus – îmi închipui că acum Samsung se felicită că a dezvoltat Bada OS, că HTC se bucură că nu a renunțat cu totul la Windows, iar Nokia răsuflă ușurată că a mizat pe Windows și nu pe Android când a decis să renunțe la Symbian …