Apple anuleaza lansarea iPad 3 in 2011

      Zvonurile privind lansarea iPad 3 au inceput sa apara inca din luna iunie a acestui an si pana acum au dat drept sigura lansarea acestei tablete cu Retina Display si hardware nou orientata catre “profesionisti”. Se pare ca Apple ar fi planuit sa construiasca intre 6 – 8 milioane de tablete iPad 3 pana la sfarsitul acestui an insa planurile companiei au fost date peste cap de producatorii de ecrane. Aparent ecranele Retina facute de catre producatori nu indeplineau standardele Apple avand un yield rate mic, adica numarul de ecrane stricate produse pe linia de asamblare era mult prea mare, asa ca lansarea iPad 3 a fost amanata.

 US-based tablet PC players Apple has recently canceled its iPad 3 supply schedule for the second half of 2011, forcing other tablet PC brand vendors that are set to launch same-level product to compete, to follow suit and delay their launch; however, supply of the iPad 2 in the second half will still be maintained at 28-30 million units, according to sources from the upstream supply chain.

      Acestea fiind spuse, iPad 3 va veni abia la inceputul anului 2012, asa cum stia toata lumea de la bun inceput, si nu in a doua parte a acestui an. Parerea mea este ca zvonul acesta a fost lansat doar din ideea cuiva de a iesi in evidenta pentru ca iPad 2 inregistreaza vanzari prea bune acum pentrua  fi inlocuita. In final un zvon s-a nascut din nimic, a “supravietuit” cateva luni si acum a murit tot din nimic dar parerea mea este ca Apple nu a avut vreodata intentia de a lansa iPad 3 anul acesta.