Apple interesata de implementarea unui Display Port in iDevice-uri

Apple pare interesata sa implementeze functii tot mai diverse in terminalele sale iar o recenta oferta de munca descoperita de cei de la AppleInsider denota faptul ca Apple este interesata de implementarea unui Display Port in iDevice-uri. Mai exact, Apple cauta un inginer care are experienta in implementarea de functii in SoC-uri pentru ca la Apple va avea obiectivul de a implementa tehnologia Display Port sau una asemanatoare in viitoarele chip-uri produse de catre Apple si implementate in iDevixe-urile ce urmeaza sa fie lansate in anii urmatori.

The job listing, discovered by AppleInsider, describes the position as working within the “group at Apple that develops SOCs that will be used in Apple mobile devices,” referring to the “system on a chip” devices designed by Apple and currently built by Samsung, including the A4 used inside iPhone 4 and the A5 powering the iPad 2.

A signal integrity engineer manages issues with sending electrical signals through chips, circuit boards, and interconnects between devices, preventing crosstalk, signal attenuation and power supply noise from overpowering data signals.

Un Display Port intr-un iPhone sau o tableta iPad ar fi de mult mai putin folos decat un port hdmi pe care foarte multi utilizatori l-ar putea folosi in atat de multe scopuri. Putine monitoare au compatibilitate cu Display Port deci Apple ar intwntiona, ca si pana acum, sa implementeze o tehnologie inutila multor utilizarori posesori de iDevice-uri. Ce va face compania in final vom afla peste cativa ani insa eu unul nu m-as supara daca as avea un port HDMI la iPad 3.

13 COMENTARII

  1. La ipad 3 e nevoie de mult mai mult decat de port hdmi, fara niste porturi usb, difuzoare stereo, si doua mufe jack, microfon si stereo out o sa ramana doar la statutul de jucarie scumpa si aproape inutila.

  2. Ar fi bine sa vedem HDMI pe noile iDeviceuri, dar eu cred ca Apple nu va face acest lucru pentru ca au gasit modalitatea cum sa conectam un iPhone 4 sau iPad2 prin HDMI la TV fara sa puna ei HDMI port pe ele ( cu adaptor prin care in timp ce este conectat prin HDMI poti sa si incarci iDeviceul )

  3. cu un convertor display port to HDMI, poti rezolva usor problema expusa mai sus :).

    Eu zic ca tot este 1 pas inainte, decat nimic 🙂

  4. Apple nu produce chipuri si nici nu o sa produca vreodata. O sa faca cel mult designul, desi asta e putin probabil – probabil or sa-l faca tot producatorii de chipuri la cererea Apple

  5. @guest Apple produce chipurile A 🙂 in iDeviceuri sunt chipuri Apple ( citeste la specificatiile lor ” chipset Apple ” ).

  6. Soulyd – esti in afara cu totul. Toate chipurile din iDevice-uri sunt chipuri SAMSUNG.
    Cand Apple s-a apucat de iPhone , a cumparat licenta de la ARM, ca sa poata face iOS in jurul unui procesor de tipul ala. Apoi, in urma cu cativa ani a inceput sa “cumpere” designeri de la toate companiile care faceau cipuri.
    Nu e foarte clar ce au facut designerii astia pana acum. Apple neavand fabrici pt cipuri, apeleaza la altii.Nu are nici tehnologie si nici experienta. Si de la a face design pana la avea un cip functional, e cale lunga. Degeaba ar spune Apple ca vrea cip pe 10 nano, ca tehnologia nu exista.
    Si nici daca iti pui numele pe un cip nu inseamna ca e facut de tine.
    Acum, datorita relatiilor incordate cu Samsung, Apple o sa apeleze probabil la TSMC, pt ai fabrica A6.

  7. “1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX535GPU, Apple A4 chipset” iti copiez ca vad ca nu ai citit specificatiile, daca este Apple pe el, atunci este Apple, procesorul este 1 GHz ARM dar chipsetul este Apple.

  8. Soulyd esti irecuperabil – un adevarat fanboy.
    Ar trebui sa stii ca orice chip folosit acum in smartphone-uri are un core ARM numit CORTEX A. Toti platesc licenta la ARM pt a-l utiliza.
    De asemenea, ce se foloseste acum ca cip in telefoane este defapt o platforma care pe langa core-ul CORTEX care este procesorul, include si alte functii ca video, audio, IO etc. – totul se numeste SoC – sistem on chip.
    Samsung, ale caror chipuri le foloseste inca Apple , isi fac designul propriu pt chipuri. Ei nu sunt doar o fabrica care produce comanda clientului ca si TSMC.
    Deci deocamdata in iDevice-uri SoC-ul nu are nimic de a face cu Apple.
    Probabil in viitor Apple vor face un design minimal pe un core CORTEX, care sa includa cel mult IO, partile celelalte luandu-le tot de la altii, pt ca nu au un background pt a proiecta partea de video sau audio sau altele.
    Ce sa faci cu lumea asta care crede ca Apple a inventat tot ce se poate inventa !
    Auzi aberatie – daca scrie Apple – e Apple pt ca scrie in specificatii !

  9. Eu inteleg ce zici! si nu sunt “fanboy”. Stiu ca samsung produce procesorul pentru apple ( Apple A4 ), dar totusi nu scrie ca este Samsung A4 ci e Apple A4 pentru ca este a lor Apple, acest chipset nu gasesti in galaxy, optimus sau astia de la alti producatori, stiu ca Apple doar face asamblarea produselor, nu el isi face componentele ( camera sony, procesor, memorie samsung….. ).

  10. normal ca scrie apple pe el doar nu credeai ca o sa scrie altceva dar asta u inseamna ca e facut de ei si normal ca nu exista in galaxy pt ca e fact special pt apple dar tot nu inseamna ca e al lor

  11. “e fact special pt apple dar tot nu inseamna ca e al lor” daca este facut pentru Apple atunci a cui ii? chip-ul este facut pentru Apple deci este al lor.punct nu stiu ce este asa de greu de inteles. Chipset Apple se gaseste doar in ideviceuri.

  12. normal ca se gaseste doar in prod apple ……… daca am cumparat un monitor HP inseamna ca e facut de HP ? bineinteles ca nu e pt ca pana acum HP nu a facut monitoare……asa e si cu chipsetul Apple ,intelegi? ……la fel ca si tableta asta romaneasca ultima Neura sau cum se numeste ,e facuta de romani ? nu ….au numele evolio pus pe ea : da