Prima Pagina Apple AT&T si Verizon instaleaza echipamente LTE in magazinele Apple

AT&T si Verizon instaleaza echipamente LTE in magazinele Apple

       Ieri cei de la Engadget au publicat o prima poza cu un echipament LTE al celor de la AT&T instalat intr-un magazin Apple din SUA. Instalarea acestui gen de echipament este mai mult decat ciudata avand in vedere ca in momentul de fata nici un terminal iPhone nu este compatibil cu aceasta tehnologie. Informatiile oferite de catre cei de la Engadget vin in urma unui articol publicat de BGR care afirma ca operatorii de telefonie mobila testeaza deja terminale iPhone compatibile cu tehnologia LTE. Desi aceste echipamente sunt disponibile in magazinele AT&T, operatorul nu a lansat inca reteaua la nivel national si nici nu o va face pana la sfarsitul anului.

       In ton cu informatiile celor de la Engadget aflam ca Verizon instaleaza in magazinele Apple echipament pentru acelasi gen de retele LTE, semn ca Apple a produs si terminale iPhone LTE compatibile cu reteaua celor de la Verizon. In momentul de fata niciuna dintre cele 2 retele americane nu are o retea LTE lansata la nivel national deci este foarte putin probabil ca Apple sa lanseze un iPhone LTE care sa nu aiba pe ce retele sa functioneze. Daca va aduceti aminte, iPhone 2G a fost lansat numai cu, conectivitate EDGE pentru ca reteaua celor de la AT&T nu putea sustine conectivitatea 3G insa incepand cu iPhone 3G Apple a imbunatatit constant vitezele de conectare la retele de date.

       Pentru Romania conteaza mai putin acum lansarea unui iPhone LTE avand in vedere ca nici un operator nu are acoperire nationala pentru acest standard. Orange a lansat la inceputul acestui an un proiect LTE in Moldova iar in anul 2012 vom avea si in Romania parte de acelasi tip de retea. Desigur ca totul va incepe in Bucuresti si pana va ajunge la scara nationala va dura o buna perioada de timp insa Orange isi face planurile in functie de terminalele LTE disponibile si in momentul de fata nu are prea multe in portofoliu.

      In concluzie, iPhone LTE abia in 2012 pentru ca deocamdata putine retele sunt indeajuns de puternice pentru a il sustine.

  • attilar1

    Scuze ce e LTE. e ca 3G DAR CU VITEZA MAI MATE???

  • ShittyMF

    imi pare rau sa te dezamagesc, dar Verizon are LTE…

  • este un standard long term evolution, si da un fel de 3g dar care evolueaza acum numindu-se 4g desi nu se indeplinesc toate standardele, lte nu este compatibil cu sistemele 3g.

  • Goguspanac

    Shitty …. Si verizon si at&t si t-mobile au lte intr-adevar insa acele retele sunt disponibile in cateva orase … Z1 vorbea de o acoperire cat de cat nationala gen 3g actual …. Nu poti sa te lauzi cu 9-10 orase in state …. Prqctic sunt retele locale mai mult de teste