Asia genereaza cele mai mari vanzari pentru Macurile celor de la Apple

      In ultimul sfert fiscal Apple a anuntat ca vanzarile Mac-urilor au crescut din nou si asta dupa ce la WWDC 2011 Apple anunta ca Mac-urile inregistreaza cresteri in vanzari in timp ce PC-urile clasice incep sa se vanda din ce in ce mai greu. Se pare ca pe continentul asiatic exista cele mai multe persoane interesate de achizitionarea unui Mac sau cel putin asta sustin cei de la Allthingsdigital. Piata asiatica este responsabila pentru aproape 68% din cresterea vanzarilor de Mac-uri din ultimele luni deci clonele magazinelor Apple par sa aiba un rol destul important in sustinerea vanzarilor de produse ale companiei din Cupertino.

The growth of Apple’s sales in China represents a perfect storm between an iconic brand and a rapidly growing middle class that’s more brand conscious than consumers in virtually every other region of the globe.

      Pentru a pune lucrurile in perspectiva, vanzarile de Mac-uri au crescut cu 14.7% in prima parte a anului 2011 in timp ce vanzarile de PC-uri au crescut cu doar 2.77%. Din acea crestere de aproape 15 procente, continentul astiatic este responsabil pentru aproape 8 procente deci jumatate din crestere poate fi atribuita zonei in care sunt asamblate efectiv produsele celor de la Apple. La ultimele 2 conferinte pentru prezentarea rezultatelor fiscale Apple a sustinut ca Asia este un teritoriu foarte important pentru companie si iata ca acum aflam si de ce.

         Ce inseamna asta pentru noi? Daca lucrurile vor evolua asa in continuare atunci Apple isi va orienta atentia mai mult catre SUA si Asia si mai putin catre tari in care vanzarile nu sunt chiar atat de puternice.