Prima Pagina Apple Apple forteaza partenerii sa reduca cu 50% costurile de productie a componentelor...

Apple forteaza partenerii sa reduca cu 50% costurile de productie a componentelor pentru iDevice-uri

    In momentul de fata Apple obtine componentele pentru iDevice-urile sale la preturi mult mai mici decat reusesc alti producatori sa obtina componentele pentru propriile produse. Totusi, inaintea unei lansari importante Apple are obiceiul de a negocia preturi mult mai mici pentru componentele noului produs iar acum compania din Cupertino face exact acest lucru. se pare ca Apple a reusit sa negocieze cu producatorii componentelor pentru iDevice-uri si a reusit sa reduca la jumatate costurile materialelor pentru urmatorul an.

Strong sales of Apple’s iPhone 4 and iPad 2 have boosted orders for Taiwan’s touch panel makers in third-quarter 2011, but the low quotes for these orders may hurt their profitability, market observers said.

Apple is maintaining the sales momentum of iPhone 4 by lowering its prices ahead of the iPhone 5 in fourth-quarter 2011. Apple is likely to ship 28-30 million units of iPad 2 units in the second half of 2011, spurring Taiwan’s touch panel shipments to the vendor, the sources said.

     Cei de la Digitimes sustin ca Apple a reusit sa reduca preturile pentru panourile touch insa compania ar fi negociat si cu o parte dintre producatorii celorlalte componente pentru reducerea preturilor. Din pacate pentru noi Apple nu va reduce preutrile iDevice-urilor insa profitul companiei va creste considerabil avand in vedere ca reuseste sa ia totul la un pret mult mai mic. Parte buna pentru noi nu exista insa pentru Apple exista intotdeauna si eu sper ca anul acesta iPhone 5 sa nu fie mai scump decat iPhone 4, asa cum s-a intamplat anul trecut in cazul iPhone 3GS.

 

 • newman

  mda e bine,deci ei obtin piesele pentru iphone 5 cu 50% mai ieftine decat cele de la iphone 4,si noi ne rugam ca nu cumva apple sa scumpeasca iphone 5,eee ce sa zic,fantastic,oricum lumea se va bucura nespus de mult ca va face apple profit,unii utilizatori vor dormii fericiti noaptea stiind acest lucru.

 • guest

  Asta inseamana ca Apple vrea sa faca profit de 300% pe un device,
  Ce or vrea sa faca cu banii, ca de investit in ceva serios,nici vorba ?

 • nariuscbn

  iPhone5 va iesi la acelasi pret ca celelate iDivice-uri, suntem tot globul obisnuiti deja.
  Eu am si banutii pregatiti pt iP5 :D:P
  Din partea mea Apple poate sa-l fabrice si gratis!!!

 • Calinc

  pe mine oricum nu se pot baza….asa ca pot sa puna ce pret vor,am zis,nu sint tembel sa dau mai mult de 1000 RON pe un telefon/smartphone,in Tara Romaneasca…

 • @nariuscbn
  Ar trebui sa ne dezobisnuim, i5 trebuia lansat in vara dupa cum am fost “obisnuiti”, dar realitatea difera.
  Ne putem astepta si la un alt pret.

 • guest1

  @nariuscbn 🙂 esti de coma nu te deranjeaza catusi de putin ca, cumperi un telefon de 100 $ cu 500-600 eu ? cred ca, pe tine nici nu te intereseaza cum merge dar sa fie firma app nu se supara domnul Steve daca gandesti si tu un pic no comment ma lasat masca 🙂

 • Sorin

  Cu cat profitul e mai mare cu atat creste monopolul si noi vom avea produse mai proaste.

 • byby_tmg

  Chiar nu contează cât costa atâta timp cât sunt singuri care îl fac asa de bun, nu vrei sa cumperi nu cumpara, nu este nimeni constrans, doar fiecare cu mania lui, ca va costa 500-600-1000 tot vor fi destui doritori sa-l aibe. Când va face alta companie unu asemeanator sa sufere doar sistemul de operare voi dori sa dau si eu Jumatate din preț, pana atunci cumpărăm ceea ce avem. ASA ca nu va mai vaitati atat ca nu va sileste nimeni sa le cumparati produsele.
  Bft