Este tableta iPad un adevarat inlocuitor pentru un PC?

29

     Incepand cu iOS 5 Apple vrea sa ne introduca in post-PC era, adica era in care iDevice-urile noastre nu mai au nevoie de un PC pentru a functiona. Desigur ca ideea este foarte buna, multa lume va fi fericita sa scape de iTunes insa in realitate nici un roman nu scapa de nimic pentru ideile celor de la Apple nu se aplica in Roamania unde nu putem cumpara muzica, filme, etc, deci ramanem “legati” de PC-uri. In ton cu ideea de “post-PC” era, oare tableta iPad 2 este un adevarat inlocuitor pentru un PC in ceea ce priveste indeplinirea task-urilor obisnuite pentru fiecare utilizator.

      Raspunsul difera desigur de la om la om pentru ca putini dintre noi indeplinesc exact aceleasi functii pe o tableta iPad. Pentru mine, de exemplu, tableta iPad inlocuieste PC sau laptop-ul pentru navigat pe web cand stau in pat, pentru citit ziare, reviste, carti, pentru scris un articol atunci cand sunt pe drum, pentru vizionat filme atunci cand calatoresc, etc. Practic tableta iPad inlocuieste un laptop pentru task-uri mici atunci cand sunt plecat sau ma relaxez insa atunci cand sunt acasa tot PC-ul sau laptop-ul sunt cele mai importante pentu mine. Motivul din spatele acestei alegeri este simplu: tableta iPad este un dispozitiv mobil care nu-mi permite sa fac nici macar jumatate din lucrurile pe care le fac pe un calculator atunci cand sunt acasa insa atunci cand sunt plecat si nu pot utiliza un laptop, tableta iPad devine cel mai bun prieten.

      Eu nu voi inlocui un PC/laptop cu o tableta iPad pentru lucrurile importante insa “la nevoie” tableta iPad este fara indoiala cea mai buna optiune pentru mine. Nu voi viziona un film pe iPad cand sunt acasa insa o folosesc pentru a vedea filmul pe televizor multumita adaptorului HDMI. Pentru mine post-PC era ar reprezenta o tableta iPad care ar rula un sistem de operare adevarat si care ar avea functiile esentiale implementate in el si nu m-ar obliga sa cheltui zeci de euro pentru aplicatiile din App Store. Tableta iPad este foarte buna cand calatoresti pentru ca o folosesti mult mai usor decat un laptop, este mult mai usor sa o iei cu tine pe drum, are o autonomie a bateriei mult mai buna insa cand vine vorba de utilitate, un sistem de operare complet este alegerea potrivita.

      iPad in loc de PC? Poate cand va rula Mac OS X. Stiu ca multi se intrebau daca o tableta iPad merita achizitionata si este utila, sper ca prin acest articol v-am raspuns la intrebari.