Apple modifica imaginile cu Samsung Galaxy S in procesul impotriva companiei Samsung

     Daca va mai aduceti aminte de imaginile in care Apple a modificat tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 pentru a o face sa arate precum iPad atunci imaginile de mai sus poate vi se par la fel de interesante. Mai sus avem prezentate terminalele iPhone 3GS si Samsung Galaxy S II care aparent sunt identice ca si inaltime si la fel de “groase” insa in realitate lucrurile sunt complet diferite. Terminalul Samsung Galaxy S are un ecram de 4 inch si este mai mare fata de reprezentarea din pozele prezentate de catre Apple in cererea introdusa pentru blocarea vanzarilor terminalelor din seria Galaxy.

It surprises me that for the second time incorrect presentations of a Samsung product emerge in photographic evidence filed in litigation,” said Mark Krul, lawyer and IP law specialist at Dutch firm WiseMen. “This is not appropriate and undermines Apple’s credibility both inside and outside the court room.

     Interesant este ca Apple a recunoscut in cererea introdusa in Germania impotriva Samsung ca intre  terminalele Galaxy S si iPhone 3G exista cateva diferente notabile iar aceste au legatura cu dimensiunile dispozitivelor. Avocatii companiei Apple prezinta practic acelasi dispozitiv insa in dimensiuni diferite in 2 cerereri de chemare in judecata diferite si probabil uneva cineva fie greseste intentionat fie o face fara sa stie. In Germania judecatorul care a luat decizia in actiunea introdusa de catre Apple nu a luat in considerare imaginile prezentate de catre companie si probabil acum lucrurile vor sta exact la fel.

     De ce aleg avocatii companiei Apple sa prelucreze imaginile inca nu poate fi explicat insa se pare ca deocamdata tentativele lor nu au succes.

24 COMENTARII

  1. Daca fotografiezi un iPhone si un Galaxy S si pe unul il pui la de la 15 cm de obiectiv si pe celalalt la 18 cm de ob iectiv , telefoanele vor apare in poza egale ca marime .

    Se pot face poze la scara respectiva la orice .

    Se vrea sa se demonstreze asemanarea si cu poze la scara diferita se poate sublinia cel mai bine .

  2. Cum dracu poate sa spuna cineva ca produsele seamana?!?

    Poate doar in vise vom avea widgeturi pe iphone.

    E foarte interesant ca pe LG nu i-au dat in judecata desi au cam aceleasi telefoane. Rezulta ca le e frica de Samsung.

  3. De tot rasul – SGS e mai mare , ecranul e mai mare, are trei butoane, profilul complet diferit,e mai ubtire,greutatea pe jumatate. Launcher-ul nu arata asa, icoanele sunt prelucrate in poza ca sa se asemene la marime cu cele de iPhone.
    Poate pt ca e dreptunghiular ?
    De ce fac avocatii Apple asta, stim . Pt bani. Corectiutudinea nu are nici o relevanta in tipul asta de justitie.
    De ce face Apple asta , iar stim – le e frica de Samsung si linia Galaxy, care sunt cel mai puternic competitor pt ei.

  4. Eu nu vorbesc de nici o stire – vorbesc de cea ce fals pretinde Apple – ca cele doua telefoane se aseamana.
    Intamplarea face ca am si 3GS si SGS . Nu mi s-a parut niciodata cand am luat primul SGS(sunt la al doilea din motive de furt), ca are ceva in comun cu 3GS.
    3GS-ul l-am abandonat de atunci, din motive de baseband de iPad, semnal prost, o caruta de restrictii pe iOS , Cydia,lag,iTunes – in concluzie o experienta total nesatisfacatoare pt mine.

  5. Nu cred ca s-au bazat pe marime cand au “micsorat” SGS-ul. au vrut doar sa arate cat de mult seamana ca design.

    @andu, tu ai 2 ani ? chiar crezi ca apple se refera la sistemu de operare, care e facut de google, cand da samsung in judecata pentru copiere ?

  6. Ma indoiesc ca Apple a spus ca dispozitivele celor de la Samsung au aceleasi dimensiunei ca ale lor. Sunt de acord cu razvanrazvy, ca Apple a facut asta pentru a arata cat de similare sunt cele doua deviceuri.

  7. @Crusher: E cam ilogic sa micsorezi un dispozitiv pentru a arata ce? Cum ar fi aratat daca era mai mic? SGS are ecrand e 4 inch e mai mare, o comparatie de genul asta nu isi avea rostul daca asta ar fi fost intentia celor de la Apple. Eu nu o prea “vad”.

  8. Este vorba despre imitarea aspectului exterior pentru a induce la consumator ideea greșită că ar fi același lucru, iar dimensiunea este un detaliu irelevant aici. De ex. dacă lansează cineva un autoturism cu forma radiatorului și a siglei de pe acesta ca la BMW, Mercedes-Benz, Rolls-Royce sau ce vreți voi, dar la dimensiuni diferite, nu se cheamă tot imitație frauduloasă? Într-adevăr, la Samsung apar câteva mici diferențe per total irelevante, care nu schimbă intenția frauduloasă; în exemplul de mai sus, dacă imitatorul schimbă forma farurilor, nu este suficient că a copiat forma radiatorului și a siglei pentru a fi clară intenția frauduloasă?

  9. da corect,asa am putea sa il mai rotunjim putin la colturi,il mai scurtam putin,ii mai stergem 2 butoane si gata vrem sa aratam ca seamana nu?Tigris ce spui tu radiatoare forme faruri,este alta mancare de peste,masina are minim 4 metri,telefonul are 10cm,oare ce poti pune pe un smartphone,un ecran de 3-4 inchi dreptunghiular o carcasa si niste butoane,daca butonul e rotund gata e furat,au copiat cu nerusinare,de parca nu te-as sti cu cata ura in suflet vorbesti de coreeni si de google….

  10. @newman: Exagerezi, pozele cu Samsung n-au fost atât de editate pe cât sugerezi tu că s-ar putea face, iar dimensiunile, după cum am zis, nu contează (nici în exemplul cu mașinile), pentru că în discuție sunt forma exterioară, nu dimensiunile exterioare. Ce poți pune pe un smartphone dacă nu vrei să imiți un iPhone poți vedea dacă studiezi imagini cu PocketPC, cu vechile Palm, cu Blackberry și chiar și cu prototipurile de telefoane cu Android de dinaintea apariției iPhone. Dacă Apple a avut succes cu design-ul minimalist, dreptunghiular cu colțuri rotunjite, nu înseamnă că este singura posibilitate de a concepe un smartphone – după cum am spus, vezi design-urile smartphone-urilor de dinainte de iPhone, să vezi ce varietate de forme este posibilă la smartphone-uri.

  11. @Tigris: Si daca a facut Apple un design minimalist asta inseamna ca ceilalti nu au dreptul sa faca si ei unul minimalist? O sa iau exemplul tau cu masini – daca un producator de masini a inceput sa faca masinile sale aerodinamice asta inseamna ca ceilalti nu au dreptul sa le faca si ei aerodinamice? Mi se pare un pic cam deplasat sa crezi ca Apple are drepturi totale asupra designului minimalist.

  12. ce va tot aprindeti ma asa. daca apple n-ar lua masuri samsung ar fi devenit copia fidela a lui apple. eu ma ceva pe samsungurile lor…..nimic orginal numai sa ia de la altii

  13. cal3star omule,iti pot spune asa?,adica om?poza ta de la avatar spune totul despre tine,iar comentariile tale definesc ceea ce esti,asta daca cineva ar mai fi avut vreun dubiu,ti-am inteles pararea si ti-o luam ca atare,ai dreptate….

  14. @Tigris,nu trebuie editata absolut deloc,pentru ca nu trebuie sa aratam ca intr-un anumit context,lumina s.am.a.d, un produs poate semana cu altul,fiecare trebuie luat ca atare exact asa cum este,ce seamana la aceste 2 telefoane,spatele in nici un caz,fata la fel,poate te poti lua de colturi ca le are rotunjite,incolo 3gs-ul are rama metalica pe margini,samsung nu,asta este singurul lucru de care te poti lua,si nu cred ca apple a brevetat colturile rotunde,cum am mai spus ca si in cazul autoturismelor unde dai tu exemplu se urmeaza niste standarde,daca unul a facut o decapotabila nu mai are nimeni voie sa faca decapotabila?da fac si altii chiar cu prelata,sau metalic roof,dar formele sunt distincte,ca seamana intre ele este si normal,este un concept de smartphone,daca nu ar mai seamana ai lua ciocanul cu tine,nu ai mai sti care e telefon care nu….

  15. nici nu se pune problema …..iphone nu are nimic in comun cu sgs ……sunt diferite total …ce vedem in foto spune clar ce intentioneaza apple sa faca ….vor sa vinda numai ei …tipic americanilor ……cit despre sgs1 inca este super telefon are un pret super bun si da clasa ambelor modele de iphone 3G 3gs …..cu regret o spun dar asta e adevarul…..

  16. @razvanrazy: sistemul e facut de Google, insa interfata este totusi schimbata de Samsung, prin UI-ul TouchWiz, care adauga swipe-ul intre pagini exact ca la iPhone…

  17. daca va uita-ti la poze o sa vedeti ca sgs-ul copiaza inclusiv bara de jos unde ai telefon,e-mail..etc,etc,iar la interfete 3gs-ul le are jos iar sgs-ul le are sus,indiferent cite interfete ai procedeul de rulare e acelas,si asta la o aruncare de pivire,deci tot copie ramine,ca acum are colturi identice nu prea as baga mina ca asta e motivul judecatii,cit despre “comparatie” 3gs vs sgs?pica din start,din cauza hardware-ului…

  18. @Tigris, in cazul asta apple are un singur device, ca la restul doar au dat resize si le-au bagat in productie. Comparatiile tale sunt atat de puerile incat frizeaza ridicolul. Ca sa fie comparatia ta relevanta ar fi trebuit sa puna pe SGS un mar mai mare, sau eventual nemuscat.

  19. @kff esti penibil “daca fotografiezi de la 1km si fotografiezi de la 500m parca ar semana”
    @Tigris daca dimensiunea este irelevanta de ce sau mai chinuit sa editeze sa le aduca la aceleas dimensiuni
    @zaone felicitari din nou chiar daca este un site dedicat app unele raspunsuri chiar ai dat dovadata de coloana vertebrala poate conteaza prea putin pentru tine dar tot respectul din partea mea

  20. @edy: Pot să facă și alții telefoane cu design minimalist, dar altfel, nu așa imitații.

    @newman: Copiatorii au imitat forma exterioară, interfața (până și iconițele), chiar și ambalajul și accesoriile! Intenția frauduloasă mi se pare cât se poate de clară.

    @guest1: Au fost prezentate ambele dispozitive la aceleași dimensiuni pentru a se putea compara forma și detaliile de design, făcând abstracție de dimensiunile diferite, irelevante în această situație.