Prima Pagina Apple Apple ”valoreaza” cat 32 de banci din zona euro

Apple \”valoreaza\” cat 32 de banci din zona euro

     Probabil multi dintre voi stiu deja ca Apple a avut recent o valoare a capitalizarii bursiere de peste 352 miliarde de dolari, totul fiind calculat in baza valorii actiunilor companiei pe bursa americana plus a altor cativa factori. Desigur ca aceasta valoare a capitalizarii bursiere nu reprezinta valoarea reala a companiei insa este un indicator important pentru investitori. Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai mari banci din zona euro, 32 in total, au o valoare a capitalizarii bursiere de putin peste 340 de miliarde de dolari, adica, cu aproximativ 10 miliarde de dolari mai putin decat cea a companiei Apple.

Technology company Apple is now worth as much as the 32 biggest euro zone banks. That’s the stark result from a steep fall in the share price of banks including Spain’s Santander, France’s BNP Paribas, Germany’s Deutsche Bank and Italy’s Unicredit, compared to a steady rise in Apple’s valuation, according to Thomson Reuters data. Earlier on Friday the DJ STOXX euro zone banks index fell 4 percent, valuing its 32 members at $340 billion. That’s based on the market capitalization of their free-float shares, which for some French banks in particular is less than 100 percent.

      Printre bancile care fac parte din aceast grup se numara BNP Paribas, Deutsche Bank, Unicredit Italia plus alte cateva banci importante insa in cazul unor banci din Franta nu a fost luata in considerare intreaga valoare a actiunilor. Comparatiile de genul acesta ajuta investitorii sa faca miscari semi-pregatite pe bursele lumii insa in realitate capitalizarea bursiera conteaza mai putin pentru o companie avand in vedere ca in cazul unei vanzari pretul de achizitie va fi aproape intotdeauna mai mic decat capitalizarea.

 • KFF

  Gresit .

  Google a achizitionat Motorola Mobility cu 12.5 miliarde , la 40 de dolari pe actiune . Actiunile valorau la momentul achizitiei ~24-25 dolari . Dupa ce s-a oficializat tranzactia au sarit la 38 , acum fiind pe la 37.8 , adica 11.25 miliarde . Putem zice ca daca Google a platit deja 12.5 miliarde de $ , azi cel putin este in minus cu 12.5-11.25 = 1.25 miliarde dolari .

 • edy

  Apple are Market Capital 336 mlrd dolari in momentul asta. A pierdut in ultimele doua zile peste 8% din valoarea companiei.

 • edy

  Valoarea capitalizarii bursiere al companiei Apple a scazut la sub 331 mlrd dolari.

 • Intr-adevar, cand am scris stirea arata inca 352.

 • edy

  Nu cred. Ai scris stirea azi si apple nu a trecut de 336 mlrd dolari.
  http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:AAPL

 • Astazi Apple a avut maxim 366, dar market cap nu vad acolo.

 • edy

  Scrie in partea din dreapta, unde zice ce procent din valoarea actiunilor a scazut mai indreapta scrie Mkt Cap(market capital). Nu a trecut azi de 336 mlrd dolari.

 • Fa un print sa inteleg si eu, sunt prea obosit. Actiunile au fluctuat pe bursa cu pana la 10 dolari, e posibil sa fi trecut de 336 daca acum are 332 la actiuni de 356. Oricum este posibil sa fi vazut un indice neactualizat cand am verificat, nu intrasem pe Yahoo! Finance

 • edy
 • Ok, ala era 332 acum jumatate de ora, acum e 330 deci nu reprezinta valoarea pentru toata ziua.

 • edy

  E distanta mare de la 352 mlrd la 330 mlrd, nu crezi?… (:

 • Nu si cand pierzi cateva procente bune din valoarea actiunilor. Ti-am zis, este posibil ca site-ul unde m-am uitat sa fi avut un indice mai vechi, nu neg asta. Ceea ce imi arati tu nu dovedeste ca Apple nu ar fi avut macar peste 340 cat sa fi intrecut acele companii.

 • edy

  Da cu mouse-ul pe grafic in cel mai inalt punct al graficului de astazi(care reprezinta valoarea cea mai mare a actiunilor si o sa vezi ca nu a trecut de 336 mlrd. Dupa cum observi de pe grafic tendinta e de scadere. Cu toate ca bursele sunt inchise la aceasta ora ma astept ca maine cand se deschid bursele din SUA sa inceapa de la un nivel si mai scazut.

 • guest1

  @kff tu ca de fiecare data ai probleme cu androidu indiferent ce stire este :)))))

  @ALL
  bv app la mai mare sa ajunga sa valoreze cat 100 atata timp cit scot ceva util